Hämta en auktoriseringskod för att överföra mitt domännamn från GoDaddy

Du behöver din auktoriseringskod (kallas även aukt.- eller EPP-kod eller överföringsnyckel) innan du flyttar din domän från GoDaddy. Du kan inte föra över din domän till en annan registrator om det har gått mindre än 60 dagar sedan registreringen gjordes, eller sedan en annan överföring eller sedan uppdatering av kontaktinformation för registrerare gjordes. Du kan fortfarande få din auktoriseringskod i dessa fall, och för flera domäner samtidigt, genom att skapa en lista som kan exporteras.

1. Logga in på Domänkontrollcenter för ditt GoDaddy. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj den domän du vill överföra för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Överför domän bort från GoDaddy. Om din domän inte kvalificerar sig för överföring kan du skapa och ladda ner en exporterbar lista istället.
  4. Kontrollera överföringschecklistan och välj sedan Fortsätt med överföring. Om din domän har ändelsen .UK måste du ange IPS-taggen för din nya registrator och sedan välja Slutför överföring.

Obs! Om du har domänskydd på din domän behöver du verifiera din identitet. Vi skickar automatiskt en verifieringskod om du har haft tvåstegsverifiering (2SV) aktiverad på ditt konto i mer än 72 timmar. I annat fall kan du välja Skicka lösenord, så skickar vi ett engångslösenord till e-postadressen som anges hos din registrerare.

5. Välj Klicka här för att visa auktoriseringskod.
  6. Välj Kopiera till Urklipp för att kopiera din auktoriseringskod. Vi skickar även ett e-postmeddelande med din auktoriseringskod till den administrativa e-postadressen på ditt domännamn.
  7. Välj Återvänd till domänlista för att gå tillbaka till din lista med domäner eller välj Avbryt överföring för att gå tillbaka till sidan med domäninställningar.

Relaterat steg

• Ange auktoriseringskoden för din nya registrator för att fortsätta med överföringen.
  • Skapa och ladda ner en exporterbar lista för att få auktoriseringskoder för dina domäner.