Gen 3 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Skapa en databas i Plesk

Du kan skapa nya databaser på din Windows-server direkt via Plesk.

1. Logga in på Plesk .
  2. Klicka på Databaser på höger sida.
  3. Klicka på Lägg till ny databas .
  4. Ge din databas ett namn i databasen rutan Namn.
  5. Välj din databastyp, antingen MySQL eller SQL Server.

OBS! Du kan inte välja SQL Server förrän du lägger till SQL Server (Standard / Webb eller Express) i Plesk.

6. Skapa ett databasanvändarnamn i rutan Databasanvändarnamn.
  7. Ge databasanvändarnamnet ett lösenord i rutan Nytt lösenord och bekräfta det i nästa ruta.
  8. (Endast MySQL): Välj vilken typ av fjärråtkomst du vill tillåta i avsnittet Access Control.
  9. När du är nöjd med dina val klickar du på OK .

Du har nu en ny databas på din server.