Återkalla ett e-postmeddelande i Outlook för Windows

Använd återkallande av meddelanden för att återkalla ett e-postmeddelande som du redan har skickat från brevlådorna till personer som inte har öppnat det ännu. Du kan också ersätta det indragna e-postmeddelandet med ett ersättningsmeddelande. Du kan till exempel dra tillbaka ett meddelande för att lägga till en bilaga och sedan skicka ett ersättningsmeddelande som innehåller bilagan.

OBS! Du kan endast återkalla skickade meddelanden om du och mottagaren är i samma Microsoft 365-organisation.
  1. Öppna Outlook .
  2. Välj Skickade objekt längst till vänster.
  3. Dubbelklicka på ett meddelande som du vill återkalla.
  4. Bestäm om du har det klassiska bandet eller det förenklade bandet.
    • Om du har det klassiska bandet: Gå till fliken Meddelande , välj Åtgärder och sedan Hämta det här meddelandet .
      klassiskt band med åtgärder och återkalla det här meddelandet markerat
    • Om du har Förenklat band: Under fliken Meddelande väljer dumenyikon med tre punkter Fler kommandon , sedan Åtgärder och sedan Hämta det här meddelandet .
      förenklat band med återkallande detta meddelande markerat
  5. Välj Ta bort olästa kopior av detta meddelande eller Ta bort olästa kopior och ersätt med ett nytt meddelande .
    minns detta meddelande modalt
  6. Om du vill få ett meddelande om återkallandet av meddelandet lyckas, markera kryssrutan bredvid Berätta för mig om återkallandet lyckas eller misslyckas för varje mottagare .
  7. Välj OK .
  8. Om du valde Ta bort olästa kopior och ersätt med ett nytt meddelande i steg 6, skriv meddelandet och välj sedan Skicka .

Huruvida meddelandet kan återkallas beror på huruvida meddelandet har lästs samt de enskilda mottagarnas inställningar i Outlook. Se möjliga scenarier från Microsoft under ”Så här kontrollerar du ett återkallande”.