Använda omdirigeringar från 301

Om du byter namn på eller flyttade sidor på din webbplats kan du med omdirigering 301 automatiskt omdirigera besökare och sökmotorspindlar till dina nya sidor samtidigt som du behåller din sökmotorrankning.

Du kan till exempel omdirigera trafik från oldpage.php (.asp eller .jsp) till " http://www.newdomain.com/newpage.html " och behålla din sökmotorrankning och tillbaka-länkar.

Använd koden nedan för att omdirigera trafik till dina sidor med en 301-omdirigering.

OBS! I kodexemplen nedan ersätter du "gammalt sidnamn" med namnet på den gamla webbsidan som du vill omdirigera trafik från och ersätter "ny sida.html" med namnet på den nya webbsidan som du vill omdirigera trafik till.

PHP

Spara detta som oldpagename.php

? php > header ("HTTP / 1.1 301 flyttas permanent"); rubrik ("Plats: http://www.newdomain.com/newpage.html "); avsluta (); ? >

ASP

Spara detta som oldpagename.asp

% @ Language = VBScript% > % Response.Status = "301 Flyttat permanent" Response.AddHeader "Location", " http://www.new-url.com "% >

ASP.NET

Spara detta som oldpagename.aspx

skriptspråk = "c #" runat = "server"> privat ogiltigt Page_Load (objektsändare, System.EventArgs e) {Response.Status = "301 Flyttat permanent"; Response.AddHeader ("Location", " http://www.new-url.com "); \} / script >

.htaccess

När du använder en Linux-server med modulen Apache Mod-Rewrite aktiverad kan du skapa en .htaccess-fil för att se till att alla förfrågningar till coolexample.com omdirigeras till www.coolexample.com, där "coolexample.com" är din domän. Spara .htaccess-filen i rotkatalogen till din gamla webbplats, vilket är samma katalog som din indexfil. Du kan skapa en .htaccess-fil med följande kod:

RewriteEngine on rewritecond %{http_host} ^ coolexample.com [nc] rewriterule ^ (. *) $ http://www.coolexample.com/$1 [r = 301, nc]

IIS på VPS eller dedikerad server

När du använder en Windows-server kan du omdirigera till en 301-sida med hjälp av IIS.

1. I Internet Services Manager väljer du filen eller mappen du vill omdirigera.
  2. Välj en omdirigering till en URL på högerklickmenyn.
  3. Ange filnamnet på den sida som du vill omdirigera till.
  4. Välj Den exakta webbadressen du angav ovan .
  5. Välj En permanent omdirigering för den här resursen .
  6. Klicka på Tillämpa .