Använd Git för att hantera din webbplats

Du kan använda versionskontrollprogrammet Git med ditt Hanterad WordPress-konto. Till skillnad från den vanligaste användningen av Git (som kontrollerar delversioner av program) upplever Hanterad WordPress-användare att Git är mest användbart för att skapa säkerhetskopior av webbplatsens innehåll.

Varning: Git versionsbestämmer inte din Hanterad WordPress-databas eller någon av information i den, som t.ex. dina inlägg.

Du kan använda Git för att utveckla din Hanterad WordPress-webbplats lokalt, men det är mer avancerat och kräver extra programvara som t.ex. Beanstalk.

För att använda Git behöver du ett arkiv som GitHub eller Bitbucket.

Så här kommer du åt ditt Hanterad WordPress-konto

1. Kom åt ditt Hanterad WordPress-konto via SSH (mer information).
  2. Kör Git-programmet via följande kommando:
    git

I det här tillståndet kan du köra kommandon via Git enligt dokumentationen på deras webbplats här.

Som hjälp har vi även satt ihop en snabbguide till Git som du kan ladda ner här.

Mer information

För att kunna använda Git på ditt Hanterad WordPress-konto måste du skapa en .gitignore-fil (mer information) i din /html-katalog. Filen ska innehålla följande kodrader:

wp-admin/
wp-content/mu-plugins/gd-system-plugin.php
wp-content/mu-plugins/
wp-includes/
wp-*.php
!wp-config.php
index.php
gd-config.php

Om du inte skapar den här filen får du versionsproblem på grund av uppdateringar till WordPress-kärnan.

Alternativ för Git

Om du vill använda versionskontrollprogram utan att lära dig mer om Git, rekommenderar vi istället ett insticksprogram som Revisr eller Gitium. De innehåller liknande funktioner som Git, fast via ett användargränssnitt, vilket innebär att de är enklare att använda.

Friskrivning

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.