Ändra min fraktmetod

När kunderna går till kassan i din butik ser de fraktmetoder du har valt (schablonbelopp, viktbaserade metoder eller speditörsberäknade metoder) samt eventuella fraktavgifter i deras orderöversikt.

OBS! Om du lägger till gratis frakt eller fraktavgift direkt till en produkt när du lägger till vikt och mått på paketet är fraktkostnaden inte begränsad och kan beställas av alla i världen.

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. I instrumentpanelen, väljer Commerce och under General välja transportsätt.
    • För Premium-onlinebutik: Gå till Inställningar & gt; på din > Frakt .

OBS! Ställ in personlig hämtning eller lokal leverans från det här avsnittet, om det är ett val du erbjuder. Välj Lägg till till höger om alternativet för personlig hämtning eller lokal leverans. I popup-fönstret fyller du i de begärda fälten och Sparar .

1. Välj Lägg till .
    Välj Lägg till
  2. Välj en grundläggande fraktmetod (gratis frakt, fast pris per beställning eller viktbaserad) eller en speditörsberäknad fraktmetod . Följ instruktionerna för den metod du väljer med hjälp av flikarna nedan.
  1. Välj Lägg till bredvid en av basfraktmetoderna .
    • Gratis frakt: Ange ett lägsta belopp för en beställning för att få gratis frakt. Skapa dessutom en kupong för att erbjuda tillfällig gratis- eller rabatterad frakt.
    • Fast pris per beställning: Debitera dina kunder en förutbestämd pris så att de vet exakt vilken fraktkostnad de får.
    • Viktbaserad: Debitera dina kunder frakt baserat på varans eller varornas vikt. Vikten beräknas när du lägger till vikt och mått på paketet .
  2. Namnge din fraktmetod med hjälp av fältet Vad kunder ser när de väljer den här metoden. Det är en bra idé att ange genomsnittlig leveranstid som en del av beskrivningen.
  3. Fyll i alla andra fält, t.ex. vilken typ av pris som ska gälla för varje beställning, avgift per beställning eller olika kostnader för olika vikter.
  4. Om du vill begränsa länder eller regioner som du vill skicka till väljer du Redigera . När du har lagt till landet eller länderna i din lista kommer vissa länder att ge dig möjlighet att ytterligare begränsa frakt till specifika delstater, provinser eller territorier med redigeringsikonen.
  5. Välj Spara.

Mer information

• Längst upp på sidan Frakt ser du adressen du skickar från. Välj Ändra plats för att ange en ny leveransadress.
  • Operatörsbaserade metoder (USPS, UPS, Canada Post, Correios) baseras på både din fraktplats och din regionala information. Om du vill ändra din regionala information går du till Inställningar > på kontrollpanelen. Allmänt under Butik.
    • Landet för din företagsinfo påverkar inte möjligheten att välja en operatör (USPS, UPS, Canada Post, Correios).
    • Om du inte kan ändra regional information kan du ha aktiverat marknadsplatser (endast tillgängligt för kunder i USA). Ring eller chatta med en av våra prisbelönta guider för hjälp.
  • Lägg till fysiska produkter
  • Konfigurera betalning för min onlinebutik