Ring oss
Telefonnummer och tider
Hjälpcenter

Utforska våra hjälpresurser online

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Ändra min fraktmetod

När kunderna går till din butik ser de fraktmetoderna du har valt (schablonbelopp, viktbaserade metoder eller speditörsberäknade metoder) samt eventuella fraktavgifter i deras orderöversikt.

OBS! Om du lägger till gratis frakt eller fraktavgift direkt till en produkt när du lägger till vikt och mått på paketet är fraktkostnaden inte begränsad och kan beställas av alla i världen.

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Välj Kontrollinställningar på kontrollpanelen . Under Butik väljer du Frakt .
  4. Välj din leveransmetod .
    1. Om ditt företag erbjuder lokal leverans eller personlig hämtning väljer du Lägg till till höger om något av alternativen.
      Lägg till lokal leverans eller hämtning
      • Fyll i obligatoriska fält och Spara . (Lokal leverans är för närvarande begränsad till 100 postnummer.)
    2. Välj Lägg till för att ställa in grundläggande fraktmetoder, viktbaserad fraktkostnad eller fraktmetod, samt de möjliga parametrarna för gratis frakt på beställningar.
      Välj Lägg till
      • Följ instruktionerna för den metod du väljer med hjälp av flikarna nedan.
  1. Välj Lägg till bredvid en av basfraktmetoderna .
  2. OBS! Konfigurera flera versioner av valfri leveransmetod med olika inställningar för att skickas till specifika delstater, regioner och länder.
    • Gratis frakt: Ange ett lägsta belopp för en beställning för att få gratis frakt. Skapa dessutom en kupong för att erbjuda tillfällig gratis- eller rabatterad frakt.
    • Fast pris per beställning: När du säljer föremål som inte påverkas av flera kvantiteter i en beställning, som 1 klistermärke jämfört med 10 klistermärken som skickas i ett enda kuvert, kan schablonpris vara ett bra alternativ.
    • Procentandel per beställning: Om du säljer olika typer av varor kan det vara bäst att ta ut en fraktavgift baserad på en procentandel av beställningen.
    • Viktbaserad: Beräkna frakt baserat på vikten på de varor du skickar. Vikten bestäms när du lägger till vikt och mått på paketet .
  3. Namnge din fraktmetod med hjälp av fältet Vad kunder ser när de väljer den här metoden .
    • Det är en bra idé att ange genomsnittlig leveranstid som en del av beskrivningen.
  4. Fyll i alla andra fält, t.ex. vilken typ av pris som ska gälla för varje beställning, avgift per beställning eller olika kostnader för olika vikter.
  5. Om du vill begränsa länder eller regioner som du vill skicka till väljer du Redigera .
    • När du har lagt till landet eller länderna i din lista kommer vissa länder att ge dig möjlighet att ytterligare begränsa frakt till specifika delstater, provinser eller territorier med hjälp av redigeringsikonen.
  6. Välj Spara.
  1. Välj Lägg till bredvid en av leverantörens beräknade fraktmetoder , som kan användas för att skicka inrikes och utrikesorder.
  2. Fyll i fälten för den operatör du väljer.
  3. Välj Spara.
Obs! Operatörsbaserade fraktmetoder baseras både på din företagsinformation och din regionala information, inte din leveransadress (om den är annorlunda).
Du kan behöva uppdatera fraktplats, region och valuta för att matcha fraktens ursprung.
  • Längst upp på sidan Frakt ser du adressen du skickar från. Välj Ändra plats för att ange en ny leveransadress.
  • Så här ändrar du regioninformation:
    1. Välj Kontrollinställningar på kontrollpanelen. Under Butik väljer du Butiksinställningar .
    2. Avsnittet Regional information (som du behöver ändra) ligger direkt under avsnittet Företagsinfo (vilket inte påverkar frakt).