Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Ändra min fraktmetod

När kunderna går till kassan i din butik ser de fraktmetoder du har valt (schablonbelopp, viktbaserade metoder eller speditörsberäknade metoder) samt eventuella fraktavgifter i deras orderöversikt.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen eller butiken.
  3. Från kontrollpanelen går du till Inställningar och väljer Frakt under Onlinebutik.
  4. OBS! Ställ in personlig hämtning eller lokal leverans från det här avsnittet, om det är ett val du erbjuder. Välj Lägg till till höger om alternativet för personlig hämtning eller lokal leverans. I popup-fönstret fyller du i de begärda fälten och Sparar .

5. Välj Lägg till .
    Välj Lägg till
  6. Välj en grundläggande fraktmetod (gratis frakt, fast pris per beställning eller viktbaserad) eller en speditörsberäknad fraktmetod.

Grundläggande leveransmetoder

1. Välj Lägg till bredvid en av basfraktmetoderna .
    • Gratis frakt: Ange ett lägsta belopp för en beställning för att få gratis frakt. Skapa dessutom en kupong för att erbjuda tillfällig gratis- eller rabatterad frakt.
    • Fast pris per beställning: Debitera dina kunder en förutbestämd pris så att de vet exakt vilken fraktkostnad de får.
    • Viktbaserad: Debitera dina kunder frakt baserat på varans eller varornas vikt. Vikten beräknas när du lägger till paketets vikt och mått .
  2. Namnge din fraktmetod med hjälp av fältet Vad kunder ser när de väljer den här metoden. Det är en bra idé att ange genomsnittlig leveranstid som en del av beskrivningen.
  3. Fyll i alla andra fält, t.ex. vilken typ av pris som ska gälla för varje beställning, avgift per beställning eller olika kostnader för olika vikter.
  4. Om du vill begränsa länder eller regioner som du vill skicka till väljer du Redigera . När du har lagt till landet eller länderna i din lista kommer vissa länder att ge dig möjlighet att ytterligare begränsa frakt till specifika delstater, provinser eller territorier med redigeringsikonen.
  5. OBS! Om du lägger till gratis frakt eller fraktavgift direkt till en produkt när du lägger till vikt och mått på paketet är fraktkostnaden inte begränsad och kan beställas av alla i världen.

6. Välj Spara.

Speditörsberäknade fraktmetoder

1. Välj Lägg till bredvid någon av Carrier Beräknade fraktmetoder , som kan användas för att skicka nationella och internationella beställningar. USPS och UPS är endast tillgängliga för återförsäljare i USA. Canada Post är endast tillgängligt för kanadensiska handlare. Se Mer information nedan om du vill veta mer om hur du ställer in din region.
    • United States Postal Service (USPS): Välj vilka USPS-fraktalternativ du vill erbjuda. Om du behöver mer information väljer du Lär dig mer- länkarna för att gå till USPS målsida där metoderna beskrivs.
    • United Parcel Service (UPS): Du måste ha en UPS-åtkomstnyckel för att kunna använda den här metoden. Registrera dig för ett UPS-konto för att få din åtkomstnyckel. När du har lagt till din åtkomstnyckel fyller du i fältet Support och tjänster och bestämmer hur du vill packa dina produkter under Fraktlådor .
    • Canada Post: Du måste ha ett Kanada Post-kundnummer för att kunna använda den här metoden. Gå till Canada Post och logga in på Mitt konto eller skapa ett nytt konto.
  2. Fyll i fälten för den operatör du väljer.
  3. Välj Spara.

Mer information

• Längst upp på sidan Frakt ser du adressen du skickar från. Välj Ändra plats för att ange en ny leveransadress.
  • Operatörsbaserade metoder (USPS, UPS, Canada Post) baseras på både din fraktplats och din regionala information. Om du vill ändra din regionala information går du till Inställningar > Allmänt under Butik på kontrollpanelen.
    • Landet för din företagsinfo påverkar inte möjligheten att välja en operatör (USPS, UPS eller Canada Post).
    • Om du inte kan ändra regional information kan du ha aktiverat marknadsplatser (endast tillgängligt för kunder i USA). Ring eller chatta med en av våra prisbelönta guider .
  • Lägg till fysiska produkter
  • Lägga till en betalningsmetod