Ändra min e-postdestination för Linux-värdtjänster

För att kunna använda en annan e-posttjänst i ditt Linux-värdtjänstkonto (annat än cPanel-e-post) måste du uppdatera dina MX-poster så att de matchar dem som du fått av din e-postleverantör.

1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots kontrollpanel klickar du på cPanel-admin.
  4. På cPanels startsida, under Domäner , klickar du på Zonredigerare . Dina domäner visas i listan Domäner.
  5. För den domän du vill ändra, klicka på + MX-post och ange informationen från din e-postleverantör. För att förhindra eventuella problem med din e-posttjänst, börja med Prioritet 10 istället för 0.
  6. Klicka på Lägg till en MX-post .

OBS! Innan du fortsätter med nästa steg, vänta 48 timmar tills DNS-propagering äger rum . Under den här tiden kan e-post levereras till antingen ditt cPanel-e-postkonto eller din e-postleverantör. Men om du inte har något emot driftstopp kan du fortsätta utan att vänta i 48 timmar.

7. På cPanels startsida, i avsnittet E-post , klickar du på E-postrouting och väljer din domän i listan.
  8. Välj Remote Mail Exchanger och klicka sedan på Ändra .
  9. Klicka på Zonredigerare i anteckningen högst upp på sidan.
  10. Välj Hantera under kolumnen Åtgärder för det domännamn som du vill ändra.
  11. I Zone Records avsnittet intill Priority 0 MX-post med den destination som är ditt domännamn under Åtgärder klickar bort.
    klicka på ta bort
  12. Klicka på Fortsätt.

Medan ändringen sprids kan e-post som skickas till ditt domännamn levereras till e-postadressen på ditt Linux-värdtjänstkonto.