Ändra fraktmetod

Din onlinebutik har automatiskt konfigurerats för gratis frakt. Men du kan lägga till en annan fraktmetod: gratis frakt, fast pris, viktbaserad eller speditörsberäkning. Du måste ha planen Onlinebutik för att kunna göra detta.

När kunderna går till kassan i din butik visas de fraktmetoder du har valt samt fraktavgifterna i ordersammanfattningen.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Hemsidor + Marknadsföring och välj Hantera bredvid webbplatsen du vill ändra.
  3. Klicka på fliken Inställningar och sedan på Frakt.
  4. OBS! Om du vill konfigurera personlig hämtning kan du göra det i det här avsnittet. Klicka på Lägg till till höger om rutan Personlig hämtning. Fyll i de begärda fälten i pop up-fönstret och tryck på Spara.

5. Klicka på Lägg till frakt.
  6. Du kommer att kunna välja en Grundläggande leveransmetod eller en speditörsberäknad leveransmetod. Följ nedanstående steg baserat på vilket alternativ du vill välja

Grundläggande leveransmetoder

1. Klicka på Add (Lägg till) bredvid Basic Shipping Methods (Basfrakt).
    • Gratis frakt: Du kan ange en minsta summa för gratis frakt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.
    • Fast pris per beställning: Du kan debitera dina kunder en fast avgift, så att de vet exakt vilken fraktkostnad de får. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.
    • Viktbaserad: Debitera dina kunder en fraktavgift baserat på varans eller varornas vikt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.
  2. Dina ändringar sparas automatiskt, så när du klar klickar du på Publish your site (Publicera webbplatsen) för att publicera ändringarna.

Speditörsberäknade fraktmetoder

1. Klicka på Lägg till bredvid Fraktmetoder – Speditörsberäkning. Båda kan användas för att skicka produkter inom landet och internationellt. Vilken metod du ska använda handlar oftast om vad du själv föredrar eller vad som är smidigast, t.ex. om du redan har ett konto eller om ett fraktställe finns i närheten. USPS och UPS är endast tillgängliga för återförsäljare inom USA.
    • United States Postal Service (USPS): Välj vilka USPS-fraktmetoder som du vill erbjuda dina kunder. Om du vill få mer information kan du klicka på Läs mer. Då kommer du till USPS-sidan med en beskrivning av de olika metoderna.
    • United Parcel Service (UPS): Du måste ha en UPS Access Key (UPS-åtkomstnyckel) för att kunna använda den här metoden. Du kan registrera dig för ett UPS-konto för att få en åtkomstnyckel. När du har lagt till din åtkomstnyckel behöver du fylla i fältet Support och tjänster och bestämma hur du vill packa dina produkter i fältet Fraktlådor.

OBS! För alla ovanstående metoder kan du klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner och välja var fraktmetoden ska finnas tillgänglig. (Om du väljer USA kan du också välja vilka delstater som ska ingå.)
    Klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner.

2. Dina ändringar sparas automatiskt, så när du klar klickar du på Publish your site (Publicera webbplatsen) för att publicera ändringarna.