Ändra fraktmetod

Din onlinebutik har automatiskt konfigurerats för gratis frakt. Men du kan lägga till en annan fraktmetod: gratis frakt, fast pris, viktbaserad eller speditörsberäkning (USPS och UPS är endast tillgängliga för återförsäljare i USA). Du måste ha paketet Onlinebutik för att kunna göra detta.

OBS! När kunderna går till kassan i din butik visas de fraktmetoder du har valt samt fraktavgifterna i ordersammanfattningen.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna din produkt. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. Klicka på Hantera butik.
  3. Klicka på fliken Inställningar längst upp på sidan och klicka sedan på Frakt.
  4. Klicka på Lägg till frakt.
  5. Klicka på bilden som stämmer överens med vilken fraktmetod som du vill använda:
  6. OBS! Om du klickar på fel bild kan du gå tillbaka genom att klicka på Not what you see? (Är det inte vad som visas?) Följ annars anvisningarna som visas för bilden som du har valt.

(Är det inte vad som visas?)
  1. Klicka på Add (Lägg till) bredvid Basic Shipping Methods (Basfrakt).
  2. Fraktmetod Beskrivning
    Gratis frakt

Du kan ange en minsta summa för gratis frakt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

Fast pris per beställning

Du kan debitera dina kunder en fast avgift, så att de vet exakt vilken fraktkostnad de får. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

Viktbaserad

Debitera dina kunder en fraktavgift baserat på varans eller varornas vikt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

OBS! För var och en av metoderna kan du klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner och välja var fraktmetoden ska finnas tillgänglig. (Om du väljer USA kan du också välja vilka delstater som ska ingå.)
    Klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner.

3. Dina ändringar sparas automatiskt, så när du klar klickar du på Publish your site (Publicera webbplatsen) för att publicera ändringarna.
  1. Klicka på Lägg till bredvid Fraktmetoder – Speditörsberäkning. Båda kan användas för att skicka produkter inom landet och internationellt. Vilken metod du ska använda handlar oftast om vad du själv föredrar eller vad som är smidigast, t.ex. om du redan har ett konto eller om ett fraktställe finns i närheten.

OBS! USPS och UPS är endast tillgängliga för återförsäljare inom USA.

2. Fraktmetod Beskrivning
    United States Postal Service (USPS)

Välj vilka USPS-fraktmetoder som du vill erbjuda dina kunder. Om du vill få mer information kan du klicka på Läs mer. Då kommer du till USPS-sidan med en beskrivning av de olika metoderna.

United Parcel Service (UPS)

Du måste ha en UPS Access Key (UPS-åtkomstnyckel) för att kunna använda den här metoden. Du kan registrera dig för ett UPS-konto för att få en åtkomstnyckel. När du har lagt till din åtkomstnyckel behöver du fylla i fältet Support och tjänster och bestämma hur du vill packa dina produkter i fältet Fraktlådor.

OBS! För var och en av metoderna kan du klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner och välja var fraktmetoden ska finnas tillgänglig. (Om du väljer USA kan du också välja vilka delstater som ska ingå.)
    Klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner.

3. Dina ändringar sparas automatiskt, så när du klar klickar du på Publish your site (Publicera webbplatsen) för att publicera ändringarna.