Vad är .htaccess?

Med hjälp av .htaccess-filer kan du kontrollera beteendet för din webbplats eller en viss katalog på din webbplats. Om du till exempel placerar en .htaccess-fil i rotkatalogen påverkar den hela webbplatsen (www.coolexample.com). Om du placerar den i en / content-katalog påverkar den endast den katalogen (www.coolexample.com/content).

.htaccess fungerar på alla våra Linux-värdtjänstkonton.

Några exempel på vad en .htaccess-fil kan användas till är:

• Anpassa felsidorna för din webbplats
  • Skydda din webbplats med ett lösenord
  • Aktivera serversidan inkluderar
  • Neka åtkomst till din webbplats baserat på IP
  • Ändra standardsidan (index.html) som laddas för din webbplats
  • Omdirigera besökare till en annan sida
  • Förhindra kataloglistning
  • Lägg till MIME-typer

En .htaccess-fil är en enkel textfil med namnet .htaccess. Det är inte ett filtillägg som .html eller .txt, eftersom hela filnamnet är .htaccess. Mer information om hur du ställer in .htaccess-filer finns på Apache-webbplatsen .

OBS! Se till att du skapar en .htaccess-fil med en redigerare för oformaterad text som inte använder ordbrytning. Vissa redigerare (som MS Word eller Notepad med aktiverad ordbrytning) infogar osynliga tecken för att beteckna ett radbrytning. Din .htaccess-fil fungerar inte om den har dessa specialtecken.