Gen 3 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Vilka funktioner erbjuder min självhanterade / hanterade / fullständigt hanterade server?

Våra servrar (både VPS och dedikerade ) finns i tre varianter, beroende på vilket stöd och vilka funktioner du behöver:

Självhanterade servrar är för proffsen bland oss som vill ha så mycket kontroll som möjligt. Det här är bra om du är bekväm med skalanvisningar och är en erfaren administratör.

Hanterade servrar skapades med tanke på de flesta kunder. De erbjuder kraften i en server, såväl som att det är enkelt att hantera din server via en kontrollpanel. Men det är fortfarande betydligt mer komplicerat än något liknande ett WYSIWYG-program som Webbplatsverktyg .

Fullständigt hanterade servrar ger GoDaddy ansvaret för att hantera och underhålla din server. Du ansvarar fortfarande för de webbplatser som du vill lagra servern, men vi tar hand om allt annat.

Jämföra planer

Här är en sammanfattning av vad ovanstående information kan översättas till när det gäller detta och det .

FunktionSjälvhanteradHanteradFullständigt hanterad
Automatisk korrigering-
RotåtkomstKonfigurerbarKonfigurerbar
Kontrollpaneler-
Säkerhetskopior: På begäran-
Säkerhetskopior: katastrofåterställning-
SSH
Programhanterare-
Dedikerade IP-adresser133
Migreringar från delade värdtjänster-
Experttjänster (ES)$$
ÖvervakningBraBättreBäst
Sömlösa uppgraderingar
Support: Chatt
Support: Dedikerat team--
Legend
Stöds
$Finns som betalt stöd
-Stöds inte / är tillgängligt

Funktionsdefinitioner

Kom ihåg vad vi säger ... (det är vad barnen säger idag, eller hur?)

Uppdatering

När säkerhetsproblem har korrigerats är det viktigt att få dem till din server så snart som möjligt. När du använder automatisk korrigering använder din server patcharverktygen som är tillgängliga via operativsystemet eller kontrollpanelen för att snabbt uppdatera potentiellt problematiska element.

Rotåtkomst

Om du vill installera programvara på din server via kommandoraden eller andra administratörsuppgifter behöver du förmodligen rotåtkomst. Om du inte är bekant med att styra din server via kommandoraden rekommenderar vi dock inte att du använder den; Det är mycket lättare att bryta din server med hjälp av root-åtkomst ger dig än att använda samma behörigheter för att fixa den.

Aktivera rot- eller adminåtkomst till min Gen 3-hanterade eller fullständigt hanterade server

Kontrollpaneler

Det kan vara enklare att konfigurera din server med en kontrollpanel, som skapar ett användargränssnitt för att utföra administratörsuppgifter som att skapa FTP-användare och lägga till webbplatser på din server. Utan en kontrollpanel kan du bara hantera din server via kommandoraden.

Säkerhetskopior: På begäran

Du har sett dessa varningar där vi säger ”Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar din server innan du gör dessa ändringar.” Det här är den reserven. Skapa en säkerhetskopia och återställ servern till den om det inte fungerar som du förutsåg.

Säkerhetskopiera min Gen 3-server

Säkerhetskopior: katastrofåterställning

Om din server får allvarliga brott har vi ofta en säkerhetskopia av din server. Dessa återställningar är tillgängliga mot en avgift genom att kontakta kundsupport .

Varning:

Vi garanterar inte att vi har en katastrofåterställning av din server. Vi gör vårt yttersta för att hålla dessa tillgängliga, men du kan inte lita på att den här säkerhetskopian är tillgänglig.

SSH-åtkomst

Proffs som använder servrar tycker ofta att det är snabbare och lättare för dem att utfärda kommandon till själva själva, snarare än att hantera ett GUI. SSH är det sätt på vilket de kan göra det.

Anslut till min server med SSH (Secure Shell)

Programhanterare

Att installera program som WordPress eller Drupal blir alltmer tråkigt ju oftare du gör det. Med en programhanterare har du ett stort bibliotek med appar att välja mellan, samt verktyg för funktioner som automatiska uppdateringar och flytt av programmet på din server.

Migreringar från delade värdtjänster

Uppgradering från delad hosting med en server har många fördelar, men om du var oroliga att flytta din webbplats, gör vår migreringsverktyg det riktigt enkelt. Med bara några klick sopar vi in ditt gamla delade värdtjänstkonto till din server och ställer in allt åt dig.

Just nu är den här funktionen endast tillgänglig för cPanel / Linux-konton, men vi lägger till funktioner för Plesk snart.

Experttjänster (ES)

Precis som med att utföra dina hemrenoveringsinsatser är våra serveradministratörer tillgängliga för att sätta igång / fixa / renovera komponenter på din server. Vi har hela listan tillgänglig i vårMeny över värdtjänster .

Övervakning

Det finns två primära element som vi övervakar:

• Vårt nätverk , för att se till att det förblir friskt och lyckligt, dirigerar framgångsrikt din servers besökare till den.
  • Din servers behållare , som använder NodePing och andra tekniker för att se till att din server lyckas svara på förfrågningar.

Alla våra serverstödnivåer har olika övervakningssystem:

Självhanterad / Bra inkluderar endast nätverksövervakning för att se till att du inte får DDoSed.

Hanterad / bättre inkluderar nätverks- och behållarövervakning så att du vet om din server någonsin slutade fungera.

Fullständigt hanterad / bäst inkluderar nätverks- och behållarövervakning samt ett team av serverproffs som kommer att hantera eventuella problem i dina övervakningsrapporter.

Sömlösa uppgraderingar

Om du upptäcker att du behöver en kraftfullare server erbjuder vi uppgraderingar på plats som inte kräver något arbete.

Support: Chatt

Du har fastnat och vill ha ett snabbt svar. Kolla in vad vi har stöd för

. En av våra serverproffs kan då hjälpa dig genom vår inbyggda chattfunktion.

Support: Dedikerat team

Våra fullständigt hanterade servrar inkluderar den typ av handske som du förväntar dig, inklusive dedikerade team av serveradministratörer som du kan kontakta om du behöver göra något på din server.