Vad är webbmejl?

Webbmejl är ett sätt att skicka och ta emot e-post från en webbläsare istället för från en e-postklient .

Den här videon är en del av instruktionsvideor för inställning av e-post .

All e-post går över internet och lagras på servrar. Dessa servrar kan tillhöra e-postleverantörer (som Gmail), internetleverantörer (som Comcast) eller webbhotell (som GoDaddy). Den här servern är där e-post samlas in och lagras tills du tar bort den.

För att komma åt din webbmejlleverantörs server ansluter du till internet och loggar in på en webbplats som ansluter till ditt e-postkonto. När du använder webbmejl kommer du direkt till e-post från din leverantörs server. Detta låter dig skicka och ta emot meddelanden från var som helst i världen, från vilken enhet som helst, så länge du har en webbläsare ansluten till internet.

Ditt e-postmeddelande finns alltid kvar på din leverantörs server, så om du inte har en internetanslutning eller om leverantörens servrar är nere kommer du inte att kunna komma åt din e-post via webbmejl. Dessutom kan webbmejlgränssnitt inte ha lika mycket funktionalitet som en mer robust e-postklient.

Med Microsoft 365 kan du komma åt din e-post via webbmejl, såväl som en e-postklient som Outlook eller Mail för Mac . För att komma åt din Microsoft 365-webbmejl går du till din personliga inloggningsportal:

• email.yourdomain.tld

Om din e- postdomän till exempel är coolexample.com är din inloggningssida för webbmail email.coolexample.com .

Eller gå hit: