Vad är "Uniform Domain Name Dispute Resolution"-policyn?

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har en policy som kallas UDRP (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy) som definierar hur man löser varumärkesbaserade tvister om domännamn. I enlighet med UDRP kan du bestrida ett anspråk på ett domännamn genom att följa ICANNs UDRP-policy (Uniform Domain Name Disputes Resolution Policy).

OBS! UDRP gäller inte toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), förutom i några få fall då den lokala administratören har beslutat att anta det.