Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange in Mail (Mac)

Om du för närvarande använder Microsoft 365 som POP eller IMAP byter du det till ett Exchange-konto. Detta säkerställer att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) förblir anslutna till din e-post och kan återställas från servern. Med Exchange får du dessutom ett säkert, snabbt och pålitligt e-postmeddelande.

Flytta dina data

1. Öppna Mail .
  2. Från menyraden väljer du E-post > Inställningar .
    E-post har öppnats med alternativet Inställningar ... ovanför Konton ...
  3. Välj Konton .
  4. Välj + (plus) > Exchange & gt Fortsätt .
    Plus valt att öppna ett nytt fönster med Exchange-alternativ under listan över kontoleverantörer
  5. Ange ditt namn och din e-postadress och välj Logga in .
  6. Välj Logga in igen för att låta Microsoft hitta din e-postadress och kontoinformation.
  7. Ange ditt e- postlösenord och Logga in . (Du kan behöva välja din kontotyp som Arbete eller Skola för att fortsätta.)
  8. OBS! Om du har glömt ditt e-postlösenord kan du återställa det så här .

9. Om din administratör har aktiverat multifaktorautentisering (MFA) ska du verifiera ditt konto eller konfigurera Authenticator-appen .
  10. Appen begär tillstånd för ditt konto. Välj Acceptera .
  11. Välj Klar för att bekräfta de appar du vill använda med det här kontot. Ditt e-postkonto har nu lagts till och du kan stänga fönstret.
  12. Jämför dina konton för att se till att alla dina e-postmeddelanden, mappar, kalendrar, kontakter och all annan information finns. Om data saknas i din e-post kan du dra och släppa din e-post från ditt POP- eller IMAP-konto till ditt Exchange-konto.

När Exchange har lagts till och ingen data saknas är det säkert att ta bort POP- eller IMAP-kontot.

Ta bort ditt POP / IMAP-konto

1. Från menyraden väljer du E-post > Inställningar .
    E-post har öppnats med alternativet Inställningar ... ovanför Konton ...
  2. Välj Konton .
  3. Välj (minus) under det konto du vill ta bort.
    Fönstret Konton öppnas med minustecknet
  4. Välj OK för att ta bort kontot.