Tillämpa en DNS-mall

När du har skapat en DNS-mall måste du tillämpa mallen på dina domäner. Med mallar kan du lägga till flera DNS-poster samtidigt istället för att lägga till enskilda poster till varje domän. Om du använder en mall skrivs befintliga DNS-poster i din zonfil över.

1. Logga in på ditt GoDaddy domänkontrollcenter . (Behöver du hjälp med att logga in? Hitta ditt användarnamn eller lösenord .)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj domän
  3. Välj Hantera DNS för att komma åt din zonfil.
  4. Välj Tillämpa DNS-mall fråntillämpa dns-mallikon Meny Mer .
    välj domän
  5. Välj din mall i listrutan. Välj Redigera mall om du vill göra ändringar i den valda mallen.
  6. Välj mallalternativ:
    • Lägg till i befintliga poster : Vi lägger till poster från din importerade fil i dina nuvarande zonfilsposter. Alla dubbletter hoppas över.
    • Skriva över befintliga poster : Vi tar bort alla icke-systemposter från din aktuella zonfil och ersätter dem med posterna från den importerade filen. Detta kan påverka alla webbplats- eller e-posttjänster som för närvarande är anslutna till din domän.
  7. Välj Tillämpa DNS-mall för att spara dina ändringar.

De flesta DNS-uppdateringar börjar gälla inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar att uppdatera globalt.