Skapa konton i cPanel/WebHost Manager

Om du vill lagra webbplatsen för ett domännamn på din server med hjälp av cPanel® måste du skapa ett konto i WebHost Manager (WHM).

Så här skapar du ett konto i cPanel/WHM

1. Logga in på WebHost Manager med root som användarnamnet och lösenordet för din server på https://dinserverip:2087, där dinserverip är serverns IP-adress.
  2. Klicka på Kontofunktioner i avsnittet Hem.

3. Klicka på Skapa ett nytt konto.

4. Fyll i fälten i avsnittet Domäninformation.

WHM skapar automatiskt ett användarnamn baserat på de åtta första tecknen i ditt domännamn.

5. (valfritt) Fyll i de andra fälten på skärmen.
  6. Klicka på Skapa.

WebHost Manager visar en resultatsida med information om det nya kontot. Om det inte finns några problem visas meddelandet Account Creation Complete!!! längst ner på sidan.