Skapa en säkerhetskopia för att exportera min e-postkontoinformation

Genom att skapa en säkerhetskopia av Outlook-data kan du spara och exportera e-postmeddelanden, kontakter och kalenderuppgifter. Du kommer att kunna importera din säkerhetskopia till ett nytt e-postpaket, en ny e-posttjänst eller en ny version av Outlook. Exporten inkluderar inte metadata, såsom mappegenskaper (visningar, behörigheter och AutoArchive-inställningar), meddelanderegler och listor med blockerade avsändare.

Obs! GoDaddy har inte stöd för manuell säkerhetskopiering eller import av Outlook-datafiler (.pst och .ost).

Windows (.PST) Mac (.OLM)
Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2016/2013 Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2016
Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2010 Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2011
Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2007

Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2016/2013 (Windows)

1. Starta Outlook.
  2. Välj Arkiv högst upp i ditt Outlook-band.
  3. Välj Öppna och exportera och klicka på Importera/Exportera.
  4. Välj Exportera till en fil.
  5. Klicka på Outlook-datafil (.pst) och sedan på Nästa.
  6. Välj namnet på det e-postkonto som du vill exportera, enligt bilden nedan. Endast information för ett konto kan exporteras åt gången.
  7. Se till att kryssrutan Inkludera undermappar är markerad. På så sätt exporteras allt på kontot: Kalender, kontakter och inkorg. Välj Nästa.
  8. Klicka på Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst). Skriv ett filnamn och klicka på OK för att fortsätta.
  9. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och ange vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  10. Klicka på Slutför.
  11. Outlook startar exporten omedelbart såvida inte en ny Outlook-datafil (.pst) skapas eller en lösenordsskyddad fil används.
    • Om du skapar en Outlook-datafil (.pst) kan ett valfritt lösenord hjälpa till att skydda filen. När dialogrutan Skapa Outlook-datafil visas skriver du lösenordet i fälten Lösenord och Verifiera lösenord och klickar sedan på OK. Skriv lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) som är lösenordsskyddad ska du skriva lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och sedan klicka på OK.
  12. Nu när dina Outlook-data finns i en .pst-fil är de portabla. Det finns instruktioner för import av din .pst-fil i Importera kontakter, kalendrar och e.post i Outlook.
(Tillbaka till början)

Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2010 (Windows)

1. Starta Outlook.
  2. Välj fliken Arkiv högst upp i ditt Outlook-band och välj Alternativ.
  3. Välj Avancerat i rutan Outlook-alternativ.
  4. Gå till avsnittet Export och välj Exportera.
  5. Klicka på Exportera till en fil och sedan på Nästa.
  6. Klicka på Outlook-datafil (.pst) och sedan på Nästa.
  7. Välj namnet på det e-postkonto som du vill exportera. Endast information för ett konto kan exporteras åt gången.
  8. Se till att kryssrutan Inkludera undermappar är markerad. På så sätt exporteras allt på kontot: Kalender, kontakter och inkorg. Välj Nästa.
  9. Klicka på Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst) och ange ett filnamn. Klicka på OK för att fortsätta.
  10. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och ange vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  11. Klicka på Slutför.
  12. Exporten startar omedelbart såvida inte en ny Outlook-datafil (.pst) skapas eller exporten är till en lösenordsskyddad fil.
    • Om du skapar en Outlook-datafil (.pst) kan ett valfritt lösenord hjälpa till att skydda filen. När dialogrutan Skapa Outlook-datafil visas ska du ange lösenordet i rutorna Lösenord och Verifiera lösenord och sedan klicka på OK. Ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) som är lösenordsskyddad anger du lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klickar på OK.
  13. Nu när dina Outlook-data finns i en .pst-fil är de portabla. Du kan exportera din .PST-fil till ett nytt e-postkonto och e-posttjänst, ett nytt e-postpaket eller en ny version av Outlook.
(Tillbaka till början)

Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2007 (Windows)

1. Starta Outlook.
  2. Välj Arkiv högst upp i ditt band.
  3. Välj Importera och exportera.
  4. Välj Exportera till en fil och klicka på Nästa.
  5. Klicka på Privat filmapp (.pst) och sedan på Nästa.
  6. Välj namnet på det e-postkonto som du vill exportera, enligt bilden nedan. Endast information för ett konto kan exporteras åt gången.
  7. Se till att kryssrutan Inkludera undermappar är markerad. På så sätt exporteras allt på kontot: Kalender, kontakter och inkorg. Välj Nästa.
  8. Klicka på Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst) och ange ett filnamn. Klicka på OK för att fortsätta.
  9. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och ange vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  10. Klicka på Slutför.
  11. Exporten startar omedelbart, såvida du inte skapar en ny Outlook-datafil (.pst) eller exporterar till en befintlig .pst-fil som är lösenordsskyddad. I de fallen visas denna dialogruta:
    • Om du vill lösenordsskydda din .pst-fil ska du ange lösenordet i rutorna Lösenord och Verifiera lösenord och sedan klicka på OK. Ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig privat filmapp (.pst) som är lösenordsskyddad ska du ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och sedan klicka på OK.
  12. Välj OK om du inte vill lösenordsskydda din fil. Annars:
  13. Nu när dina Outlook-data finns i en .pst-fil är de portabla. Du kan exportera din .PST-fil till ett nytt e-postkonto och e-posttjänst, ett nytt e-postpaket eller en ny version av Outlook.
(Tillbaka till början)

Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2016 (Mac)

1. Starta Outlook.
  2. Gå till fliken Verktyg och välj Exportera. (Om du inte ser knappen Exportera ska du titta efter Exportera i menyn Outlook-fil.)
  3. Gå till rutan Exportera till arkivfil (.olm), markera de objekt som du vill exportera och klicka på Fortsätt.
  4. Gå till rutan Spara som, Favoriter och välj mappen Nerladdningar. Klicka sedan på Spara.
  5. Du får ett meddelande när dina data har exporterats och väljer då Avsluta.
  6. Nu när dina Outlook-data finns i en .OLM-fil är de portabla. Du kan exportera din .OLM-fil till ett nytt e-postkonto och e-posttjänst, ett nytt e-postpaket eller en ny version av Outlook.
(Tillbaka till början)

Skapa en säkerhetskopia för Outlook 2011 (Mac)

I Outlook 2011 har du följande exporteringsalternativ:

• Exportera till en Outlook-datafil för Mac
  • Exportera kontakter i en tabbavgränsad textfil
  • Exportera enskilda objekt

Exportera till en Outlook-datafil för Mac

När du exporterar till en Outlook-datafil för Mac kan du välja att filtrera informationen efter kategori eller objekttyp. Under exporten kan du välja att behålla de exporterade objekten i Outlook eller ta bort dem när de har exporterats.

Microsoft Exchange- och katalogtjänstekonton exporterar inte kontakter från katalogen eller objekt som lagras i offentliga mappar.

1. Gå till menyn Arkiv och klicka på Exportera.
  2. Klicka på Outlook-datafil för Mac.
  3. Välj att filtrera efter kategori eller objekttyp. (Exportera alla objekt i Outlook genom att klicka på Objekt av följande typer och sedan markera alla kryssrutorna.)
  4. Klicka på högerpilen för att fortsätta och följ instruktionerna.
(Tillbaka till början)

Exportera kontakter i en tabbavgränsad textfil

Exportera kontakter och relaterad kontaktinformation som en tabbavgränsad textfil. Du kan öppna filen med andra e-post-, kalkylblads- och databasprogram. Alla system har inte stöd för alla kontaktfält. Krypteringscertifikat exporteras inte.

1. Gå till menyn Arkiv och klicka på Exportera.
  2. Gå till Export Assistant, klicka på Kontakter till en lista och följ instruktionerna. (Tabbavgränsade filer sparas med en .txt-ändelse.)
(Tillbaka till början)

Exportera enskilda objekt

Du kan även exportera enskilda objekt som individuella filer, antingen som säkerhetskopior eller för att använda i andra program.

1. Gå till objektlistan och välj det objekt som du vill exportera. (Välj flera objekt genom att hålla ned COMMAND när du klickar på objekten.)
    Objekt Filtyp
    E-postmeddelanden .eml
    Kontakter .vcf (vCard)
    Kalender-aktiviteter och -uppgifter .ics
    Anteckningar .html

2. Dra urvalet till skrivbordet eller en mapp i Utforskaren.
(Tillbaka till början)