Skapa app-lösenord

När du har konfigurerat multifaktorautentisering (MFA) kan du använda applösenord för att logga in på äldre appar och enheter som inte stöder säkerhetskoder. Du behöver bara logga in en gång med ditt slumpmässigt genererade applösenord istället för ditt vanliga e-postlösenord. Du kan använda samma applösenord för flera enheter eller skapa ett nytt applösenord för varje enhet.

1. Logga in på sidan Ytterligare säkerhetsverifiering . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här).
  2. Ange verifieringskoden som skickas till din telefon eller använd Microsoft Authenticator-appen för att bevisa att du har behörighet att komma åt ditt e-postkonto.
  3. Välj App-lösenord högst upp på sidan.
    Obligatoriskt: För att se App-lösenord måste du ha MFA aktiverat av en administratör och sedan registrera en metod.
    Applösenord
  4. Välj skapa .
  5. Ange ett namn som hjälper dig att komma ihåg när du ska använda lösenordet, t.ex. namnet på din enhet. Välj sedan nästa .
    Skapa namn på applösenord
  6. Ditt lösenord visas. Välj kopiera lösenord till Urklipp och spara ditt lösenord på en säker plats. Lösenordet kan inte visas igen.
    Skapa namn på applösenord
  7. Välj Stäng för att se en lista över dina applösenord. Härifrån kan du skapa eller ta bort lösenord efter behov.

Nästa gång du loggar in på ditt e-postkonto uppmanas du att ange ditt applösenord. Du behöver bara göra detta en gång per app.

Relaterade steg

• Om du vill ta bort app-lösenord väljer du Ta bort bredvid lösenordet och bekräftar att du vill ta bort det.
  • Applösenord krävs om du aktiverar SMTP-autentisering och har MFA konfigurerat.