Vad händer när en auktion avslutas?

Domäner måste överföras till köparens konto när en domänförsäljning har slutförts via GoDaddy Auktioner. Metoden för att flytta domännamnet och vem som initierar flytten beror på hur domänen köptes och om säljar- och köparkontona är registrerade hos GoDaddy.

Nu när du har vunnit din domän är det dags att köpa den och flytta den till ditt konto.

Köpa din domän

Du måste göra en betalning innan domänen flyttas till ditt konto.

1. Gå till GoDaddy Auktioner & reg; och logga in på ditt konto . (Behöver du hjälp med att logga in? Hitta ditt användarnamn eller lösenord .)
  2. Välj Budlista och sedan Vann .
  3. Välj Betala för den här domänen och fortsätt sedan till kassan.

Bud

När du har betalat för din domän varierar det beräknade leveransdatumet beroende på auktionstypen.

• 7-dagars auktionslista : Levereras vanligtvis inom 10 dagar efter det att betalningen har slutförts.
  • Auktioner som har gått ut och avslutats :
    1. Gå till GoDaddy Auktioner & reg; och logga in på ditt konto . (Behöver du hjälp med att logga in? Hitta ditt användarnamn eller lösenord .)
    2. Välj Budlista , dem vann .
    3. Under Status visas din domäns beräknade leveransdatum.

För vissa transaktioner över 4 999 USD använder vi Escrow för att slutföra försäljningen. Säljaren och köparen får instruktioner om den här processen och kan alltid kontakta våra Escrow-partner för ytterligare hjälp.

Erbjudanden

Domäner som köpts via erbjudande / moterbjudande eller köp nu ska levereras inom 10 dagar efter det att betalningen har levererats.

Om du har sålt din domän måste du göra ett par saker innan du får pengarna till din försäljning. Vi skickar ett e-postmeddelande efter försäljningen med anvisningar om nästa steg. Glöm inte att konfigurera betalningsmottagarkontot för auktioner så att du får betalt när transaktionen är klar.

• Domänen hade ett reservpris som har uppnåtts eller fått en vinnande budgivare : Följ instruktionerna som skickas via e-post för att överföra äganderätten till domänen till köparen.
  • Domänen hade ett reservpris som inte uppnåddes eller om det inte fanns några bud : Du kan omlista domänen eller prova alternativet Lista till salu .

Flyttar domänen

Baserat på instruktionerna du fått via e-post måste du antingen överföra domänen från din nuvarande registrator eller överföra domänen från ditt konto till köparens konto om domänen är registrerad hos GoDaddy. Du måste uppdatera IPS-taggen på din .UK-domän till GoDaddy innan du börjar överföra domänen till köparen.

• Domäner som registrerats någon annanstans : Säljaren initierar överföringen genom att logga in på sitt Auktioner-konto > Säljlista > Såld > Börja överföringen och följ sedan vår vanliga överföringsprocess . Du måste uppdatera IPS-taggen på din .UK-domän till GoDaddy innan du börjar överföra domänen till köparen.
  • Domäner registrerade hos GoDaddy : Domäner med domänskydd aktiverat, du behöver nedgradera till inget skydd innan du överför till ett annat konto. När det är klart ska domänen flyttas till köparen automatiskt.

Om det finns några problem relaterade till överföringsprocessen, skicka ett e-postmeddelande till auctions@godaddy.com eller kontakta våra GoDaddy-guider .

Relaterat steg

• Konfigurera mitt betalningsmottagarkonto för Auktioner
  • Mer information

• Förstå GoDaddy Auctions®-betalningstransaktioner
  • Sälj min domän med GoDaddys lista till salu
  • Konfigurera min 2-stegsverifiering för bästa säkerhet på dina domäner och konton.