Outlook för Mac accepterar inte mitt lösenord

Du försöker logga in på Outlook för Mac och även om du har angett rätt lösenord accepterar inte Outlook för Mac det och fortsätter att be dig om ditt lösenord. Här är två möjliga lösningar:

Situation 1: Ditt MacOS-lösenord har återställts

Om lösenordet för ditt macOS-användarkonto nyligen har återställts kanske det inte passar lösenordet för din inloggningsnyckelring. För att åtgärda detta, se den här artikeln från Apple för att skapa en ny inloggningsnyckelring eller uppdatera den med ditt nya lösenord .

Situation 2: Din Mac har nyligen uppdaterats

Om du har installerat den senaste uppdateringen av macOS (släpptes i december 2016) kan Outlook för Mac sluta ta emot ditt lösenord, vilket tidigare fungerade bra. Åtgärda detta genom att reparera Outlook-klientens konfigurationsfiler som var skadade.

1. Avsluta Outlook för Mac.
  2. Leta reda på och öppna Nyckelringåtkomst i mappen Program . Det kan finnas i mappen Verktygsprogram.
  3. Välj inloggning under Nyckelringar till vänster i sidofältet.
  4. Under Kategori väljer du Alla objekt .
  5. Sök i Exchange längst upp till höger.
  6. Markera alla resultat, högerklicka (eller klicka med två fingrar) och välj Ta bort (alla) objekt .
  7. Upprepa steg 5 och 6 och sök efter Office och se till att ta bort alla resultat.
  8. Upprepa steg 5 och 6 igen, sök efter ADAL och se till att ta bort alla resultat.
  9. Öppna Outlook för Mac.
  10. Ange ditt lösenord i prompten och fyll i tvåfaktorautentiseringen om du blir ombedd det.