Om sekretesskydd för Apple Mail

Vi har svar åt dig om hur Apples nya funktioner för e-postsekretess kan påverka marknadsföringsmeddelanden som du skickar till dina kunder.

Vad är Apples nya inställning för integritetsskydd för Mail?

Sekretesskydd för e-post är en inställning som ger människor möjlighet att dölja åtgärder de vidtar i sin Apple Mail-app. Den här funktionen ingick i ett pressmeddelande som meddelades 7 juni 2021 och släpptes 25 oktober 2021.

I ett pressmeddelande förklarar Apple: ”I Mail-appen hindrar Mail Privacy Protection avsändarna från att använda osynliga pixlar för att samla in information om användaren. Den nya funktionen hjälper användare att hindra avsändare från att veta när de öppnar ett e-postmeddelande och maskerar sin IP-adress så att den inte kan länkas till annan onlineaktivitet eller användas för att avgöra var de är. ”

Apple Mail-användare hade den här förmågan tidigare, men den var svårare att hitta. Nu är det lättare för dem att hitta och använda. Andra e-postklienter som Gmail och Outlook ger också sina kunder sätt att blockera den osynliga pixeln.

Vad är en osynlig pixel?

Precis som andra e-postmarknadsföringsleverantörer använder vi en osynlig pixel för att veta när dina e-postmeddelanden öppnas.

Pixel är vanligtvis 0x0 eller 1x1 pixlar stor. Det är inte synligt för mottagaren men kan användas för att skicka tillbaka information om om e-postmeddelandet öppnas, var mottagaren finns, vilken typ av enhet mottagaren använder och annan data.

Hur fungerar en pixelblockerare?

Apple Mail Sekretesskydd och andra pixelblockerare aktiverar den osynliga pixeln oavsett om mottagarna faktiskt öppnar och tittar på dina e-postmeddelanden.

Genom att öppna varje pixel, oavsett om e-posten faktiskt har öppnats eller inte, ”blockeras” de all meningsfull information från att returneras till avsändaren.

Är det bara personer som har Apples e-postmeddelanden?

Nej, det är alla kunder som öppnar sitt e-postmeddelande via Apple Mail.

Detta kan inkludera vem som helst med en Apple-domänadress. Det kan emellertid även omfatta alla som använder Apple Mail-appen för att öppna Gmail, Hotmail, AOL, Yahoo, Outlook eller andra domänadresser.

Får mina kunder fortfarande min marknadsföringsmejl?

Ja. Dina kunder tar fortfarande emot och öppnar dina marknadsföringsmejl som vanligt.

Den enda skillnaden är i din e-post med öppen hastighet. Eftersom fler kommer att aktivera sekretesskyddet för Apple Mail (eller annan pixelblockeringstjänst) ser det ut som om alla dina e-postmeddelanden öppnas, oavsett om de faktiskt öppnar e-postmeddelandet eller inte.

Om ett e-postmeddelande till en kund blockeras, studsas eller på annat sätt inte levereras beror det på andra skäl som att stava e-postadressen fel eller att mottagaren har en fullständig brevlåda.

Hur påverkar detta min e-poststatistik för marknadsföring?

Eftersom alla pixlar öppnas automatiskt, även om mottagaren inte öppnar eller läser din e-post, kan din Öppnade frekvens se högre ut än den är.

Att automatiskt öppna den osynliga pixeln påverkar emellertid ingen annan statistik:

• Clicked: Berättar om någon klickar på en länk i ditt e-postmeddelande.
  • Vidarebefordran: Berättar hur många som skickade ditt e-postmeddelande till någon annan.
  • Levereras: Berättar om e-postmeddelandet har skickats till mottagarens brevlåda.
  • Avvisad: Berättar om e-postmeddelandet inte kunde levereras av någon anledning. Till exempel är e-postadressen fel eller kanske e-postadressen är korrekt men mottagarens brevlåda är full.
  • Avbeställning: Berättar hur många som tog bort sig själva från din e-postlista.

Du kan fortfarande se om ett e-postmeddelande om marknadsföring är framgångsrikt eller inte, även utan en korrekt öppen kurs. Till exempel:

• Fokusera på all din statistik tillsammans, inte bara en statistik ensam.
  • I varje e-postmeddelande ger du en uppmaning till en produkt eller tjänst med hjälp av länkar och knappar. Titta på länkens klickfrekvens.
  • Titta på webbplatsens trafik eller trafik till en produkt som nämns i ett e-postmeddelande och se om det finns några ändringar.
  • Be folk svara på en fråga eller inleda en konversation med dig.