Flytta min cPanel-webbplats med FTP och FileZilla

Du kan ladda upp eller säkerhetskopiera din webbplats genom att flytta en kopia av dina filer mellan din dator och ditt Linux-värdtjänstkonto med File Transfer Protocol (FTP). De flesta FTP-klientappar fungerar och i dessa steg förklaras hur du använder FileZilla.

Innan du börjar behöver du veta följande:

Har du all information? Nu sätter vi igång!

1. Starta FileZilla och fyll i följande fält:
    FältVad man ska ange...
    VärdDin IP-adress eller domännamnet
    AnvändarnamnDitt FTP-användarnamn
    LösenordDitt FTP-lösenord
    Port21
  2. Klicka på Quickconnect. FileZilla ansluter till ditt värdtjänstkonto.
    filezilla anslutet till konto
  3. I avsnittet Fjärrplats öppnar du webbplatsens rotkatalog. För ditt primära domännamn är det mappen public_html. Rotkatalogen kan avvika för en sekundär domän eller tilläggsdomän.
    välj rotkatalog
  4. I avsnittet Lokal plats öppnar du sökvägen på din dator där webbplatsens filer ligger lokalt.
    välj lokal webbplats
  5. För att ladda upp filer: I avsnittet Lokal plats väljer du din webbplats filer och kataloger och drar dem till avsnittet Fjärrplats. När filerna har flyttats är din webbplats uppe.

För att ladda ner dina filer: I avsnittet Fjärrplats markerar du alla webbplatsens filer och kataloger och drar dem till avsnittet Lokal plats. När filerna har flyttats har du en säkerhetskopia av din webbplats sparad på datorn.

Mer information

OBS! Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.