Länktext

Hyperlänkar kan göra din webbplats mer användarvänlig. Den här videon och anvisningarna under den förklarar hur du kan förvandla text på din webbplats till tre olika typer av länkar.

Du kan lägga till länkar för att öppna en webbsida eller fylla i fältet ”Till:” i ett nytt e-postmeddelande.

1. Logga in på ditt konto för Webbplatsverktyget.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Klicka på sidomenyn för att markera en sida som har text som du vill länka till.
    Klicka på sidomenyn för att välja en sida.
  4. Dubbelklicka inuti den textruta som innehåller den text du vill länka till.
  5. Markera de ord som du vill länka till och klicka sedan på redigerarens länkningsknapp.
    Klicka på kedjeikonen för att länka den markerade texten.
  6. Klicka på menyn Mål i fönstret Länk för att välja en sida på webbplatsen eller skriv in en extern webbadress i fältet Länk (URL).
    Använd fönstret Länk för att välja mål för textlänken

OBS! Gör så här för att länka till en e-postadress: Ange e-postadressen i fältet Länk (URL) i följande format: mailto:cool@coolexample.com. (Fältet förblir rosa tills du anger hela URL-adressen.) När kunderna klickar på länken på din webbplats öppnar deras förinställda e-postprogram ett tomt e-postmeddelande till adressen.
    Ange en e-postadress som du vill länka till

7. Markera Öppna länk i nytt fönster om du inte vill att användarens webbläsare ska stänga din webbplats.
  8. Klicka på Infoga för att använda länken och stänga rutan Länk.
  9. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.