Lägga till appar

OBS! Denna artikel är avsedd för Webbplatsverktyg version 7. Din version visas längst upp på skärmen när du loggar in på ditt Webbplatsverktyg-konto. Använder du inte version 7? Sök efter artiklar om Webbplatsverktyg version 6.

Kom igen, hitta på något roligt med din webbplats. Med Website Builder v7 Företag och Företag – Plus kan du lägga till ett antal olika appar som Facebook® Gilla-ruta, Twitter®, YouTube®-videofilmer, Google® Maps och PayPal® på din webbplats. Du kan också lägga till länkar för social delning, bland annat Pinterest® och Google +®. Läs Lägga till blogg eller RSS-flöde: om du vill veta mer om att locka läsare till din webbplats.

Så här lägger du till en Facebook Gilla-ruta

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Dra och släpp Facebook-ikon till designytan.
  4. Klicka på Facebook Gilla-rutan för att markera den och klicka sedan på Inställningar.
  5. Ange adressen till den Facebook-sida du vill visa på din webbplats bredvid URL.

Kontrollera att dina Facebook-inställningar inte blockerar vissa användargrupper baserat på ålder eller plats. Om du använder den typen av blockeringar på Facebook kanske ditt nyhetsflöde inte visas för användare som inte är inloggade eller som inte uppfyller de krav du ställer.

6. Välj vad du vill visa i Facebook Gilla-rutan (till exempel nyhetsflöde, ansikten eller rubriker) bredvid Visa.
  7. Valfritt: Gå till fliken Avancerat för att lägga till eller redigera andra effekter för Facebook Gilla-rutan, som Bakgrundsfärg, Kantlinje, Skugga, Runda hörn, Genomskinlighet, Marginal samt för att ändra rutans storlek.
  8. Klicka på Spara.
  9. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här lägger du till Twitter

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Dra och släpp Twitter-ikon till designytan.
  4. Klicka på Twitter-flödet för att markera det och klicka sedan på Inställningar.
  5. Så här kopplar du Twitter till webbplatsen:
    • Klicka på Länka till Twitter, ange ditt användarnamn och lösenord för Twitter och klicka sedan på Tillåt app.

Om du vill koppla från Twitter går du till inställningarna för ditt Twitter-konto, klickar på Appar och sedan på Återkalla behörighet bredvid Webbplatsverktyget.

6. Välj det antal tweetar du vill visa på webbplatsen.
  7. Om du vill visa tweetar från en viss användare väljer du #sök och skriver namnet på den användare vars tweetar du vill visa.
  8. Valfritt: Gå till fliken Avancerat för att lägga till eller redigera andra effekter för ditt Twitter-flöde, inklusive Bakgrundsfärg, Kantlinje, Skugga, Runda hörn, Genomskinlighet, Marginal samt för att ändra rutans storlek.
  9. Klicka på Spara.
  10. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Om du har Webbplatsverktyg Företag – Plus kan du även synkronisera din Twitter-sida med ditt tema i Webbplatsverktyg 7. För mer information, se Anslut teman från Facebook och Twitter.

Så här lägger du till YouTube

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Dra och släpp YouTube-ikon till designytan.
  4. Markera appen och klicka på Inställningar.
  5. Ange adressen till den YouTube-video du vill visa på din webbplats bredvid URL.
  6. Välj ett alternativ för att visa ett ljust tema eller ett mörkt tema för YouTube-videon bredvid Stil.
  7. Ange om du vill att videon ska spelas upp automatiskt bredvid Alternativ.
  8. Valfritt: Gå till fliken Avancerat för att lägga till eller redigera andra effekter för YouTube-videofönstret, inklusive Bakgrundsfärg, Kantlinje, Skugga, Runda hörn, Genomskinlighet, Marginal samt för att ändra rutans storlek.
  9. Klicka på Spara.
  10. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här lägger du till Google Maps

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Dra och släpp Google Maps-ikon på designarbetsytan, markera appen och klicka sedan på Inställningar.
  4. Ange adressen till den plats du vill visa på din webbplats bredvid Adress.
  5. Använd zoomreglaget för att välja zoomnivå för kartan.
  6. Ange om du vill visa en länk till en större karta bredvid Alternativ.
  7. Valfritt: Gå till fliken Avancerat för att lägga till eller redigera andra effekter för Google-kartan, inklusive Bakgrundsfärg, Kantlinje, Skugga, Runda hörn, Genomskinlighet, Marginal samt för att ändra rutans storlek.
  8. Klicka på Spara.
  9. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här lägger du till länkar för social delning

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Dra och släpp Ikon för social delning på designarbetsytan, markera appen och klicka sedan på Inställningar.
  4. Välj den stil du vill använda för länkarna bredvid Stil.
  5. Ange de länkar för social delning som du vill visa på webbplatsen bredvid Visa.
  6. Valfritt: Gå till fliken Avancerat för att lägga till eller redigera andra effekter för länkarna för social delning, inklusive Bakgrundsfärg, Kantlinje, Skugga, Runda hörn, Genomskinlighet, Marginal samt för att ändra rutans storlek.
  7. Klicka på Spara.
  8. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här lägger du till en menywidget, PayPal, Yelp eller Home Finder

PayPal-appen finns bara i Företag och Företag – Plus. Om du redan har ett återförsäljarkonto hos PayPal kan du använda de här PayPal-anvisningarna tillsammans med verktyget för HTML-kod för att lägga till en PayPal-knapp på sidan.

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.
  3. Klicka på Appar längst ned i verktygslådan till vänster.
  4. Klicka på Lägg till bredvid den app som du vill lägga till.
  5. Följ anvisningarna för att lägga till den valda appen på webbplatssidan.

För en länkad lista över de andra huvudfunktionerna i Webbplatsverktyg v7, se Använda Webbplatsverktyg 7.