Lägg till sekundära domäner eller alias till mitt Linux-värdtjänstkonto

Du kan lägga till sekundära domännamn eller alias till alla typer av värdtjänstkonton. Vad du kan göra med ytterligare domännamn beror dock på vilken typ av värdtjänstplan du har. Mer information finns iVilken sorts värdtjänstkonto har jag?

Typ Beskrivning
Sekundär Sekundära domäner har webbplatser som ligger i separata mappar som fungerar oberoende av den primära domänen.

Tillgänglig för alla planer utom Ekonomi. Du kan ha så många sekundära domäner som du vill, men vi rekommenderar inte att du använder delade värdtjänster för fler än tio webbplatser, vilket innebär att serverns resurser belastas och prestandan hindras.

Mer information finns iVara värd för flera webbplatser på ditt värdtjänstkonto .
Alias Aliasdomäner visar den primära domänens webbplats med ett annat domännamn / URL. Tillgänglig för alla planer.
  1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots kontrollpanel klickar du på cPanel-admin.
  4. På cPanels startsida gör du något av följande beroende på hur du vill konfigurera domännamnet:

Sekundär (tillägg)

1. Under Domäner, klicka på Tilläggsdomäner.
  2. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Lägg till domän:
    Fält Vad ska man göra...
    Nytt domännamn Ange det domännamn du vill använda.
    Underdomän/FTP-användarnamn Ange önskat FTP-användarnamn.
    Dokumentrot Ange namnet på en katalog du vill skapa i hemkatalogen. Du laddar upp filerna för det nya domännamnet till den här katalogen för att få webbplatsen att visa dem.
    Lösenord och lösenord (igen) Ange önskat FTP-lösenord.

Alias

1. I Domäner klickar du Alias anger den domän som du vill använda och klicka sedan på Lägg till domän.

Om du vill alias en annan domän än värdkontots primära domän, klicka på ( Cog ). Från den här sidan anger du webbadressen till vilken du vill omdirigera den aliasade domänen och klickar sedan på Spara .

Relaterade steg

För att domännamnet ska kunna komma åt värdkontot måste du uppdatera dess DNS. Hur du gör detta beror på kontot där domänen finns:

Domänen är ... Du måste ...
I samma GoDaddy-konto Gör ingenting! Vi uppdaterar domännamnets DNS.
I ett annat GoDaddy-konto Uppdatera DNS manuellt .
Registrerade någon annanstans Uppdatera din domäns namnservrar .