Lägg till en nerladdningsbar fil med en knapplänk

I den här videon och i informationen under förklarar vi hur du lägger till en knapp till en Webbplatsverktyg 7-webbplats och länkar den till en nerladdningsbar fil som dina besökare kan spara eller skriva ut.

Du kan ladda upp filer som kalkylblad, Word-dokument och PDF:er (Portable Document Files) med Webbplatsverktyg. Besökare på webbplatsen kan då klicka på en knapp för att ladda ner det dokumentet och använda det offline. Om du hellre vill kan du ha en länkad text till filen istället för en knapp.

OBS! Filer får inte överstiga 30 MB i storlek och den här metoden är inte avsedd för ljud- eller bildfiler. Läs i stället Lägga till och redigera bilder och Lägga till en ljudspelare. Du kan inte överföra filer med filtilläggen htm, html, htmlx, js, asp, aspx, mht, php, exe, gem, xpi eller dll.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Gå till Produkter-listan, klicka på Webbplatsverktyg och sedan på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  3. Klicka på Redigera webbplats när Webbplatsverktyg startas.
  4. Använd sidmenyn för att välja den sida du vill skapa en länkad knapp på.
  5. Klicka på Knapp i verktygsfältet till vänster så läggs en knapp till på sidan.
    Klicka på knappen i vänster verktygsfält.
  6. Klicka på knappen på sidan och välj Inställningar.
    Klicka på knappen och välj Inställningar.
  7. I fönstret Inställningar, bredvid Etikett, anger du texten som ska stå på knappen.
    Ange en etikett för nerladdningsknappen.
  8. Klicka på den röda pilen bredvid Länka och sedan på Ladda upp
    Klicka på Ladda upp

Fler alternativ när du klickat på den röda pilen:
    • Välj en redan uppladdad fil i listan Länka till.
    • Ta bort en uppladdad fil genom att klicka på Ladda upp och sedan på filens papperskorgsknapp i Filhanterare.

9. I Filhanterare klickar du på Bläddra för att gå till filen på din lokala enhet.
  10. Klicka på filen när den lagts till i Filhanterare. När den gröna bocken visas klickar du på Infoga.
    Klicka på Infoga efter överföringen
  11. Stäng Filhanterare genom att klicka på x uppe till höger och gå sedan tillbaka till sidan.

OBS! Om du laddar upp en text- eller PDF-fil kan du ange att den ska öppnas i ett nytt fönster genom att markera kryssrutan nedanför fältet Länk. (Andra filtyper, som kalkylblad, laddas bara ner och öppnas inte i något nytt fönster.)
    Markera Öppna länk i nytt fönster.

12. När du är klar klickar du på Spara längst ned i fönstret Inställningar.
  13. Klicka på Förhandsgranska för att se hur knappen kommer att visas på din webbplats.
    Så här kommer nerladdningsknappen att se ut för dina kunder
  14. När du är klar klickar du på Publicera och bekräftar valet genom att klicka på Publicera igen.
  15. En länk till din webbplats visas i ett fönster som öppnas. Klicka på den för att se de publicerade ändringarna. Du kan också klicka på Stäng.
  16. När sidan visas igen klickar du på Avsluta förhandsgranskning.