Lägg till eller ändra min autentiseringsmetod för flera faktorer

OBS! De här anvisningarna gäller Microsoft 365-konton. Om du försöker logga in på ditt GoDaddy-konto läser du den här artikeln istället.

Hantera hur du autentiserar ditt Microsoft 365-e-postkonto när du loggar in. Vi rekommenderar att du har minst två inloggningsmetoder om du förlorar åtkomst till din primära metod.

• Gå till sidan Säkerhetsinformation .
    • Om du inte har konfigurerat en inloggningsmetod väljer du Nästa . Följ dessa steg för att konfigurera Microsoft Authenticator-appen.
    • Om du tidigare har konfigurerat en metod anger du verifieringskoden som skickades till din telefon eller använder appen Microsoft Authenticator för att auktorisera ditt e-postkonto. Välj Verifiera .
    • Om du inte har tillgång till din metod och inte kan logga in måste en administratör återställa din inloggningsmetod.

Lägg till en ny inloggningsmetod

1. Välj Lägg till metod .
  2. Välj vilken metod du vill lägga till i listrutan.
    • Authenticator-app : Få ett meddelande med Microsoft Authenticator-appen när du loggar in (vi rekommenderar den här metoden). Du kan konfigurera autentiseringsappen på upp till fem enheter.
    • Textmeddelanden : Få ett textmeddelande när du loggar in.
    • Telefonsamtal : Ring ett samtal när du loggar in.
    • Säkerhetsnyckel : Använd en säkerhetsnyckel (som Yubikey eller Google Titan) när du loggar in.
  3. Slutför stegen för vald metod och välj Klar .
  4. OBS! Inloggningsmetoden för e-postmeddelanden är inte tillgänglig.

Ändra inloggningsmetod

1. Välj Ändra bredvid din standardinloggningsmetod .
    välj ändra
  2. Välj inloggningsmetod i listrutan. Välj Bekräfta .

Ta bort en inloggningsmetod

1. Välj Ta bort bredvid den metod du vill ta bort.
  2. Välj OK för att bekräfta.

Du kan nu konfigurera en ny inloggningsmetod. Om du inte längre vill använda den kan din e-postadministratör inaktivera MFA .