Lägg till domäner/webbplatser

Du kan lägga till domännamn till alla sorters värdtjänstkonton. Men den typ av värdtjänstkonto du har avgör också vilka funktioner du har för extra domännamn. Mer information hittar du här Vilken sorts värdtjänstkonto har jag?

Typ Beskrivning
Sekundär Sekundära domäner har webbplatser som fungerar oberoende av de primära domänerna och hanteras i separata mappar. Mer information hittar du här Vara värd för flera webbplatser på ditt värdtjänstkonto.

Tillgängligt för kontotyperna Deluxe, Premium, Unlimited och Ultimate .

Även om vi erbjuder ett obegränsat antal sekundära domäner för delade värdtjänstkonton med abonnemangen Deluxe, Premium, Unlimited och Ultimate så är det inte rekommenderat att använda delade värdtjänster för fler än tio webbplatser. Det tar upp för mycket serverresurser och sänker prestandan.

Alias Aliasdomäner visar den primära domänens webbplats, men med ett annat domännamn/URL.

Finns tillgängligt för alla konton.
  1. Logga in i kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Gör något av följande, beroende på hur du vill konfigurera domännamnet:

Sekundär (tillägg)

1. Under Domäner, klicka på Tilläggsdomäner.
  2. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Lägg till domän:
    Fält Vad ska man göra...
    Nytt domännamn Ange det domännamn du vill använda.
    Underdomän/FTP-användarnamn Ange önskat FTP-användarnamn.
    Dokumentrot Ange namnet på en katalog du vill skapa i hemkatalogen. Du laddar upp filerna för det nya domännamnet till den här katalogen för att få webbplatsen att visa dem.
    Lösenord och lösenord (igen) Ange önskat FTP-lösenord.

Alias

1. Klicka på Alias i avsnittet Domäner.
  2. Ange önskad domän och klicka på Lägg till domän.

Om du skapa ett alias av en annan domän än den primära domänen för värdkontot, klicka på (Cog). Ange URL-adressen till vilken du vill styra om den parkerade domänen och klicka på Spara.

Och nu då?

För att domännamnet ska komma åt värdtjänstkontot måste du uppdatera din DNS. Om domännamnet och värdtjänsten är i...

Plats Åtgärd
Samma GoDaddy-konto Vi kommer automatiskt att uppdatera domännamnets DNS. Du behöver inte göra något!
Andra GoDaddy-konton Du måste uppdatera DNS:en manuellt. Mer information hittar du här Vad har min webbplats för IP-adress?.
Registrerade någon annanstans Du behöver uppdatera namnservrarna för din domän. Du hittar mer information i Ändra namnservrar för mina domäner.

Produktinformation finns på vår sida om värdtjänster för webbhotell.