Konfigurera WooCommerce momsinställningar

Steg 3 i serien Konfigurera WooCommerce-inställningar .

Konfigurera vanliga skattealternativ och skattesatser med WooCommerce. Skatteinställningarna har fyra sidor som hjälper dig att konfigurera dina skatter: Skattealternativ, Standardräntor, Reducerade räntesatser, Nollräntesatser.

Använd WooCommerce moms för att automatisera momsberäkning . Detta kostnadsfria tillägg beräknar automatiskt moms i kassan baserat på butikens adress. Vi rekommenderar att du automatiserar dina skatter om ditt företag finns i ett av de länder som stöds och du bara säljer från en plats.

Följ guiden nedan om du vill konfigurera moms moms manuellt.

OBS! Skatter är komplicerade och unika för ditt företag. Skattelagstiftningen kan ofta ändras. Den här guiden och WooCommerce registrerar inte och återbetalar inte skatterna eller berättar vad du ska ta ut för din moms. Skattesatserna beror på vilka områden du säljer och fraktar till, så varje företags momsinställning kommer att skilja sig åt. Vi är inte skattepersoner och vår vägledning är endast inriktad på hur du konfigurerar skatter i WooCommerce.
Du bör rådgöra med en skattebokförare för att se till att du använder de bästa alternativen för moms.

1. Gå till WooCommerce > Inställningar > fliken Moms för att ställa in moms för din butik.
  2. Om du inte ser fliken Moms ska du se till att moms är aktiverat för din butik:
    • Gå till WooCommerce > Inställningar > Allmänt .
    • Markera kryssrutan Aktivera skattesatser och beräkningar .
    • Spara ändringar.

Skattealternativ

Innan du sätter upp momssatser måste du konfigurera hur du vill att moms ska beräknas och visas. Inte alla alternativ gäller för ditt företag. De inställningar som du behöver konfigurera baseras på den skattemyndighet där din butik finns.

Följ WooCommerce's djupgående guide för att konfigurera skattealternativ .

Skattesatser

När momsalternativen är klara kan du ange momssatser för din butik.

Gå till WooCommerce > Inställningar > fliken Moms > Sidan Standardpriser (eller någon av de andra skatteklasserna) för att definiera skattesatser för den skatteklass som du använder. I WooCommerce ingår tre skatteklasser som du kan lägga till skattesatser i: Standardpriser, Reducerade skattesatser, Nollpriser.

Om du vill lägga till skattesatser klickar du på Infoga rad i tabellen eller Importera CSV . Du kan uppdatera attributen för varje skattesats som du lägger till:

• Landskod - Ange en 2-siffrig landskod. WooCommerce använder ISO 3166-1 alfa-2-format . Till exempel: USA eller GB. Lämna tomt (*) för att gälla för alla länder.
  • Statskod - Ange en tvåsiffrig delstatskod. Sök efter tillstånd som stöds i varje land genom att referera till filen påwp-content/plugins/woocommerce/i18n/states.php i filhanteraren. Lämna tomt (*) för att gälla för alla delstater i just det landet.
  • Postnummer - Ange en eller flera postnummer. För flera postnummer, separera var och en med ett semikolon (;). Du kan även lägga till filter:
    • Jokertecken (*) matchar flera postnummer. Till exempelBN* matchar alla postnummer som börjar med BN.
    • Numeriska intervall matchar alla postnummer inom det angivna intervallet. Till exempel1000…3000 .
    • Lämna tomt (*) för att gälla alla post- och postnummer i angivet skick.
  • Stad - Ange den stad där skattesatsen gäller. Separera flera städer med ett semikolon. Lämna tomt (*) för att gälla för alla städer under angiven delstat eller land.
  • Procent% - Ange skattesatsen i fyra decimaler. Ange till exempel10.0000 för en skattesats på 10%.
  • Momsnamn - Ange ett momsnamn. Exempelvis moms, GST, moms osv. Momsnamnet beror på vilken skattemyndighet du har.
  • Prioritet - Om du har angett flera skattesatser för ett visst område kan du prioritera dem här. För att definiera flera skattesatser för ett enda område måste du ange en annan prioritet per skattesats. Om jag till exempel har två skattesatser för Kalifornien kan jag prioritera dem med 1 och 2. Skattesats med prioritet 1 tillämpas först och sedan tillämpas prioritet 2. Båda skatterna tillämpas var för sig på produktens kostnad.
  • Compound - Markera den här rutan för att inkludera sammansatt skatt. Detta innebär att skattesatsen kommer att tillämpas på alla andra tidigare skatter. Till exempel:
    • Jag har två skattesatser, en statlig skatt på 10% och en ytterligare skatt på 2%. Min delsumma är $ 100.
    • Först tillämpas den statliga skatten på 100 USD. Nu är min delsumma $ 110.
    • Sedan tilläggsskatten tillämpas på $ 110. Nu är min summa $ 112,20.
  • Frakt - Markera den här rutan för att tillämpa skattesatsen på fraktkostnader. När inaktiverad tillämpas moms endast på produktpriset.

Ytterligare skattealternativ

Det finns flera andra alternativ för att konfigurera moms, visa momsrapporter och konfigurera specifika skattesituationer. För fler guider, se Ställa in skatt i WooCommerce .

Klicka på Spara ändringar och fortsätt till fliken Frakt.