Komma igång

Med Website Builder v7 får du lättanvända webbplatsverktyg som gör att du kan bygga din webbplats, även om du inte har specifika tekniska kunskaper eller erfarenhet av kodning. Välj och vraka bland hundratals proffsiga teman med förifyllt innehåll och bilder – allt för att få ditt företag online på mindre än 5 minuter.

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbplatsverktyg/InstantPage för att se dina webbplatskonton.
  3. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  4. Välj en domän från ditt konto, och fyll antingen i ett domännamn som är registrerat någon annanstans eller skapa en underdomän med en domän som finns på ditt konto, och klicka sedan på OK.

OBS: om ditt konto har konfigurerats automatiskt kan du hoppa över det här steget.

5. Välj ut det tema som du vill använda för din webbplats, och klicka sedan på Välj tema. (Om du för musen över den lilla bilden och klickar på Helskärm får du bättre koll på temats utformning.)

OBSERVERA: Varje tema har fördelar och nackdelar och det kan ta ett par dagar innan du vet säkert vad som passar dina behov. Du kan ändra tema när som helst, men då kommer inte texten och bilderna du har lagt till att sparas. För att undvika att börja om från början om du växlar teman kan det vara bra att "provköra" ett tema med en liten mängd av din egen text och dina egna bilder tills du är säker.

6. På sidan Etablera dig fyller du i ditt företagsnamn och kontaktadress. Du kan även lägga till andra uppgifter som kan hjälpa dig att synas bättre och göra det lättare för dina kunder att hitta dig:
    Fyll i sidan Etablera dig
    • Affärskategori: Välj den kategori som beskriver ditt företag på bästa sätt.
    • Adress: Det gör det enkelt att skapa en karta över din plats och se till att din listning visas i platsdrivna sökresultat.
    • Telefon: Du kan ange ditt aktuella företagsnummer. Eller klicka på Skaffa för att beställa ett extra kostnadsfritt nummer som vidarekopplar dina kunder till ditt befintliga nummer. (Denna molnbaserade telefonservice tillhandahålls av MightyCall, en GoDaddy-partner. Om du behöver MightyCall-support, skicka e-post eller ring 1-888-256-8312.)
    • Länka till sociala medier: Du kan även ansluta ditt Facebook- och/eller Twitterkonto till din webbplats.
  7. När du är klar klickar du på Nästa.
  8. Om detta är första gången du sätter upp Webbplatsverktyg v7 visas det en kort video med en förklaring av verktygen. Klicka på Stäng video när du är redo, för att komma igång med att bygga din webbplats. (Ditt arbete sparas automatiskt allt eftersom.)
  9. Klicka på Publicera när du är redo att visa upp din webbplats för resten av världen.