Generera en begäran om certifikatsignering – Apache 2.x

Följ dessa instruktioner för att generera en certifikatsigneringsbegäran för Apache-webbservern. När du har skapat din certifikatsigneringsbegäran, klipper du ut/kopierar den och klistrar in den på området för certifikatsigneringsbegäran på sidan för begäran om SSL-certifikat.

Så här genererar du en begäran om certifikatsignering för Apache 2.x

1. Logga in på serverns terminal (SSH).
  2. Skriv följande kommando i prompten:
    openssl req -new -newkey rsa:2048 -nodes -keyout dindomän.key -out dindomän.csr

Ersätt dindomän med domännamnet du säkrar. Om ditt domännamn till exempel är cooltexempel.se skriver du cooltexempel.key och cooltexempel.csr.

3. Ange nödvändig information:
    • Namn: Det fullständigt kvalificerade domännamnet, eller webbadressen, som du säkrar.
      Om du begär ett jokerteckencertifikat lägger du till en asterisk (*) till vänster om namnet där du vill använda ett jokertecken, till exempel *.cooltexempel.se.
    • Organisation: Ditt företags juridiskt registrerade namn. Om du registrerar dig som individ anger du namnet på den som begär certifikatet.
    • Organisationsenhet: Om tillämpligt anger du bifirmans namn.
    • Stad eller ort: Namnet på staden där din organisation är registrerad/finns. Förkorta inte namnet.
    • Delstat eller provins: Namnet på delstaten eller provinsen där din organisation finns. Förkorta inte namnet.
    • Land: Landskoden för landet där din organisation är juridiskt registrerad – anges med två bokstäver enligt ISO-formatet.

Om du inte vill ange ett lösenord för detta SSL kan du lämna fältet Lösenfras tomt. Detta innebär dock ökade risker.

4. Öppna certifikatsigneringsbegäran i en textredigerare och kopiera all text.
  5. Klistra in hela begäran om certifikatsignering i SSL-registreringsformuläret på ditt konto.