Förstå WooCommerce-permalänkar

WordPress-permalänkar är de permanenta webbadresserna för dina inlägg och sidor. Om du använder anpassade permalänkar kan du förbättra sökmotoroptimeringen och göra webbplatsens webbadress mer attraktiv för sökningar.

När du använder WooCommerce kan du ange basvärdena för permalänkar för din butik och produktsidor. Inställningar för permalänkar för WooCommerce konfigureras under WordPress > Inställningar > Permalänkar .

Kategori Permalänkar

Kategori, tagg och attributbaspermalänkar kan anges under WordPress > Inställningar > Permalänkar > Valfritt . Du kanske vill uppdatera dessa från standardvärdena för att bättre spegla språket eller terminologin som används i ditt företag.

Om du exempelvis brukar hänvisa till dina produktkategorier som ”samlingar” kan du ändra produktkategoribas till ”samling”. Med den inställningen justerad kan en besökare komma åt en av dina produktkategorier med webbadressenyourdomain.com/collection/category-name.

Du kan även justera basen för permalänkar för produkttaggar eller produktattribut.

Permalänkar för produkter

Som standard används produkt-ID för att ange produktsidor. Till exempelyourdomain.com/?product=123. Om du har aktiverat söta permalänkar kan du välja en av de andra produktpermalänkalternativen under WordPress > Inställningar > Permalänkar > Produktpermalänkar .

Du kan välja att visa butikens namn, butiksnamn och kategori eller en anpassad bas före produktnamnet i dina webbadresser.