Flytta innehåll från V6 till V7

När du uppgraderar Webbplatsverktyg ska du flytta över ditt v6-innehåll till din nya v7-webbplats. v6-innehållet är inte tillgängligt när du har publicerat den nya webbplatsen , så ta din tid med att kopiera det gamla innehållet till den nya webbplatsen.

Det kan ta en stund, så blockera ut lite tid åt det här.

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Öppna webbplatsverktyget v7 och välj ett tema.
  3. Skapa några tomma sidor till din nya webbplats. (Se Lägg till en sida.)

Du behöver inte lägga ner tid på att skapa perfekta v7-sidor — målet är att flytta över ditt v6 innehåll till den nya webbplatsen på ett så smidigt sätt om möjligt. Du kan döpa om och polera dina v7 sidor lite senare om du vill.

4. Öppna en ny flik eller ett fönster i webbläsaren, logga in på ditt Website Builder konto på nytt och öppna din v6-webbplats.
  5. Markera texten på varje sida på den webbplatsen och högerklicka och välj Kopiera.
  6. Växla tillbaka till webbläsarfliken eller fönstret som visar din nya v7-webbplats och välj en sida.
  7. Klicka på Text-verktyget i vänstra verktygsfältet för att lägga till en textruta på din sida. Dra rutan om du behöver flytta den. (Se Lägga till och redigera text.)
    Klicka Text-verktyget och dra en textruta till sidan
  8. Markera platshållartexten i textrutan och tryck på Cntrl/Command+P för att klistra in texten som har kopierats från din v6 webbplats.
    Markera platshållartexten och tryck på Cntrl/Command+P för att klistra in v6 texten

OBS! När du har flyttat över texten från den gamla webbplatsen ska du även ladda upp dina bilder på nytt. Läs Lägga till och redigera bilder och Lägga till bildspel och fotogallerier.

9. Eftersom v6 versionen (och dess innehåll) inte längre är tillgänglig när du publicerar din v7 webbplats ska du dubbelklicka för att se till att du har kopierat över allting från den gamla webbplatsen.
  10. När du har bekräftat att allting har flyttats över till den nya webbplatsen kan du publicera den. (Se Publicera webbplatsen.