Fel: Denna plats är upptagen, domänen har redan använts

När du konfigurerar din domän och e-post för första gången i Microsoft 365 från GoDaddy kan du få det här felet om du redan har använt domänen med Microsoft:

Den här platsen är upptagen. Oj! [Domän] har redan använts för att konfigurera ett Microsoft 365-konto hos Microsoft ©.

Detta kan inträffa om du konfigurerar din domän till ett Microsoft 365-provförsök och sedan köper en plan senare. Du behöver inte oroa dig, när du har tagit bort domänen från ditt Microsoft-konto är du redo att använda din domän och e-postadress med ditt Microsoft 365 från GoDaddy-konto.

Obligatoriskt: Du måste vara i det nya administratörscentret för att följa dessa steg.
Den nya administratörscentret växlar
  1. Gå till portal.office.com och välj domänens nuvarande konto. Använd din tidigare Microsoft 365-e-postadress, ditt lösenord och välj Logga in (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här).
  2. Välj Admin .
  3. Välj Användare > Aktiva användare .
    Användare och aktiva användare
  4. Markera bocken till vänster om alla användare > de tre punkterna > Ändra domäner .
    Ändra domäner
  5. Använd listrutan för att välja domänen som slutar på xxxx.onmicrosoft.com och läsa varningen. Om du ändrar domänen ändras användarnas e-postadresser, inklusive din. Om deras e-postmeddelanden också är deras användarnamn ändrar detta också hur de loggar in.
  6. Välj Spara ändringar för att logga ut. Om du inte loggar ut automatiskt väljer du din profilikon och Logga ut .
    Logga ut
  7. Logga in igen på portal.office.com , men välj Använd ett annat konto för att logga in den här gången med din e-postadress med domänen xxxx.onmicrosoft.com. Om du till exempel loggade in med jane@coolexample.com måste du nu använda jane@xxxx.onmicrosoft.com .
  8. Välj Admin .
  9. Välj Användare > Aktiva användare .
  10. Alla dina användare ska nu vara på domänen xxxx.onmicrosoft.com . Se till att alla alias tas bort genom att välja visningsnamn direkt för en av dina användare. Om du ser Alias i panelen som öppnas väljer du Hantera e-postalias .
    Hantera e-postalias
  11. Väljpapperskorgen papperskorgen för att ta bort alias kopplade till föregående domän. Upprepa för alla användare och Spara ändringar .
  12. Om du har grupper eller delade brevlådor måste du ändra domänen till xxxx.onmicrosoft.com även för dem. Välj Grupper > Grupper .
    Grupper
  13. Markera kryssmarkeringen till vänster om gruppens namn och Redigera namn och beskrivning .
    Välj grupp och redigera namn och beskrivning
  14. Använd rullgardinsmenyn efter @ för att ändra domännamnet och Spara . Välj Stäng för att lämna panelen och upprepa för alla grupper och delade brevlådor på din domän.
  15. Domänen kan nu tas bort från Microsoft. Välj Inställningar .
    Inställning
  16. Bredvid Inloggning och säkerhet väljer du Visa under Konfigurera din anpassade domän .
  17. Välj Hantera .
  18. Markera bocken bredvid en xxxx.onmicrosoft.com- domän och Ange som standard .
    Ställ in som standard
  19. Markera bocken bredvid din anpassade domän > välj de tre punkterna > Ta bort domän .
    Tre punkter och ta bort domän
  20. Välj Ta bort . Din domän har tagits bort från Microsoft och nu kan du skapa nya användare i ditt Microsoft 365-konto från GoDaddy-konto!