Exportera eller säkerhetskopiera mina kontakter, kalender och e-post

Skapa en säkerhetskopia av Outlook-data för att spara och exportera e-postmeddelanden, kontakter och kalenderuppgifter. Sedan kan du importera din säkerhetskopia till ett nytt e-postpaket, en ny e-posttjänst eller en ny version av Outlook. Exporten inkluderar inte metadata, såsom mappegenskaper (visningar, behörigheter och AutoArchive-inställningar), meddelanderegler eller listor med blockerade avsändare.

Obs! GoDaddy har inte stöd för manuell säkerhetskopiering eller import av Outlook-datafiler (.pst och .ost).

Välj din version av Outlook för att se stegen för det programmet. Är du osäker på vilken version du har? Här är en artikel från Microsoft om att hitta din Outlook-version.

Windows Mac Webben

Outlook 2013, 2016 eller nyare

Outlook 2010

Outlook 2007

Outlook 2016 eller nyare

Outlook 2011

Outlook på webben (endast kontakter)

Outlook för Windows

Outlook 2013, 2016 eller nyare (Windows)

1. Öppna Outlook .
  2. I övre vänstra hörnet väljer du Arkiv.
  3. Välj Öppna & exportera > Importera/Exportera.
  4. Välj Exportera till fil > Nästa.
  5. Välj Outlook-datafil (.pst) > Nästa.
  6. För att exportera hela mejlkorgen markerar du namnet på e-postkontot och fortsätter till nästa steg. Om du bara vill exportera mappen Kalender eller Kontakter markerar du den mapp du vill exportera. (Du kan exportera en typ i taget, så du behöver upprepa de här stegen om du vill exportera både Kontakter och Kalender separat.)
  7. Se till att kryssrutan Inkludera undermappar är markerad och välj sedan Nästa.
  8. Klicka på Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst). Ange ett filnamn och välj OK för att fortsätta.
  9. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och ange vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  10. Välj Avsluta.
  11. Exporten startar omedelbart såvida inte en ny Outlook-datafil (.pst) skapas eller exporten går till en lösenordsskyddad fil.
    • Om du skapar en Outlook-datafil (.pst) kan ett valfritt lösenord hjälpa till att skydda filen. När dialogrutan Skapa Outlook-datafil visas ska du ange lösenordet i Lösenord och Verifiera lösenord och sedan välja OK. Ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) som är lösenordsskyddad anger du lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och väljer OK.

Överst på sidan

Outlook 2010 (Windows)

Microsoft avslutade support för Office 2010 den 13 oktober 2020 och de här instruktionerna är endast referens. Läs mer hos Microsoft.

1. Öppna Outlook .
  2. Högst upp i menyfliksområdet väljer du Arkiv och markerar Alternativ.
  3. Välj Avancerat i rutan Outlook-alternativ.
  4. Gå till avsnittet Export och välj Exportera.
  5. Välj Exportera till fil och Nästa.
  6. Välj Outlook-datafil (.pst) och Nästa.
  7. Välj namnet på det e-postkonto som du vill exportera. Endast information för ett konto i taget kan exporteras.
  8. Markera kryssrutan Inkludera undermappar för att exportera Kalender, Kontakter och Inkorg. Välj Nästa.
  9. Markera Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst) och för att ange ett filnamn. Välj OK för att fortsätta. (Om du tidigare exporterat en fil behöver du se till att du ändrar filnamn och inte använder det befintliga filnamnet.)
  10. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och välja vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  11. Välj Avsluta.
  12. Exporten startar omedelbart såvida inte en ny Outlook-datafil (.pst) skapas eller exporten går till en lösenordsskyddad fil.
    • Om du skapar en ny Outlook-datafil (.pst) kan ett valfritt lösenord hjälpa till att skydda filen. När dialogrutan Skapa Outlook-datafil visas anger du lösenordet i Lösenord och Verifiera lösenord och väljer sedan OK. Ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) som är lösenordsskyddad anger du lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och väljer OK.

Överst på sidan

Outlook 2007 (Windows)

Microsoft avslutade support för Office 2007 den 10 oktober 2017 och de här instruktionerna är endast referens. Läs mer hos Microsoft.

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Arkiv högst upp i menyfliksområdet.
  3. Markera Importera och exportera.
  4. Välj Exportera till fil och Nästa.
  5. Markera Privat filmapp (.pst) och Nästa.
  6. Välj namnet på det e-postkonto som du vill exportera. Endast information för ett konto i taget kan exporteras.
  7. Markera kryssrutan Inkludera undermappar för att exportera Kalender, Kontakter och Inkorg. Välj Nästa.
  8. Markera Bläddra för att välja var du vill spara Outlook-datafilen (.pst) och för att ange ett filnamn. Markera OK för att fortsätta. (Om du tidigare exporterat en fil behöver du se till att du ändrar filnamn och inte använder det befintliga filnamnet.)
  9. Om du exporterar till en befintlig Outlook-datafil (.pst) ska du gå till Alternativ och välja vad som ska göras när objekt som redan finns i filen exporteras.
  10. Välj Avsluta.
  11. Exporten startar omedelbart såvida inte en ny Outlook-datafil (.pst) skapas eller exporten går till en lösenordsskyddad fil.
    • Om du vill lösenordsskydda din .pst-fil ska du ange lösenordet i Lösenord och Verifiera lösenord och sedan klicka på OK. Ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och klicka på OK.
    • Om du exporterar till en befintlig privat filmapp (.pst) som är lösenordsskyddad ska du ange lösenordet i dialogrutan Lösenord för Outlook-datafil och sedan markera OK.
  12. Välj OK om du inte vill lösenordsskydda din fil.

Överst på sidan

Outlook för Mac

Outlook 2016 eller nyare (Mac)

1. Öppna Outlook .
  2. Om du har den nyare versionen av Outlook ska du stänga av växlingen till Nya Outlook. Fortsätt annars till nästa steg.
    Växling till/från Nya Outlook
  3. Gå till fliken Verktyg och välj Exportera. (Om du inte ser knappen Exportera ska du titta efter den i menyn Outlook-fil.)
  4. I rutan Exportera till arkivfil (.olm) markerar du kryssrutorna bredvid de objekt du vill exportera (markera alla om du vill exportera hela e-postkorgen) och välj sedan Fortsätt.
  5. I Spara som under Favoriter väljer du mappen Nedladdningar och Spara.
  6. Du meddelas när dina data exporterats. Välj Avsluta.

Överst på sidan

Outlook 2011 (Mac)

Microsoft avslutade support för Office 2011 den 10 oktober 2017 och de här instruktionerna är endast referens. Läs mer hos Microsoft.

I Outlook 2011 har du följande exporteringsalternativ:

• Exportera till en Outlook-datafil för Mac
  • Exportera kontakter i en tabbavgränsad textfil
  • Exportera enskilda objekt
Exportera till en Outlook-datafil för Mac

När du exporterar till en Outlook-datafil för Mac kan du välja att filtrera informationen efter kategori eller objekttyp. Under exporten kan du välja att behålla de exporterade objekten i Outlook eller ta bort dem när de har exporterats.

Microsoft Exchange- och katalogtjänstekonton exporterar inte kontakter från katalogen eller objekt som lagras i offentliga mappar.

1. Arkiv-menyn väljer du Exportera > Outlook för Mac-datafil.
  2. Välj att filtrera efter kategori eller objekttyp. (Exportera alla objekt i Outlook genom att välja Objekt av följande typer och sedan markera alla kryssrutorna.)
  3. Klicka på högerpilen för att fortsätta och följ sedan instruktionerna. Datafiler i Outlook för Mac sparas med tillägget .olm.
Exportera kontakter i en tabbavgränsad textfil

Exportera kontakter och relaterad kontaktinformation som en tabbavgränsad textfil. Du kan öppna filen med andra e-post-, kalkylblads- och databasprogram. Krypteringscertifikat exporteras inte.

1. Gå till menyn Arkiv och markera Exportera.
  2. I Exportassistent klickar du på Kontakter till en lista och följer instruktionerna. Tabbavgränsade filer sparas med en .txt-ändelse.
Exportera enskilda objekt

Du kan även exportera enskilda objekt som individuella filer, antingen som säkerhetskopior eller för att använda i andra program.

1. Gå till objektlistan och välj det objekt som du vill exportera. (Välj flera objekt genom att hålla ned Kommando-tangenten när du klickar på objekten.)
    Objekt Filtyp
    E-postmeddelanden .eml
    Kontakter .vcf (vCard)
    Kalender-aktiviteter och -uppgifter .ics
    Anteckningar .html
  2. Dra urvalet till skrivbordet eller en mapp i Utforskaren.

Överst på sidan

Outlook på webben

Kontakter i Outlook på webben

1. Logga in på Outlook på webben. Använd e-postadressen och lösenordet för din Microsoft 365 (ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord kommer inte att fungera här).
  2. I nedre vänstra hörnet på sidan väljer du Folk Folk.
  3. I övre högra hörnet väljer du Hantera > Exportera kontakter.
  4. Välj om du vill exportera alla kontakter eller bara kontakter från en viss mapp och välj sedan Exportera.

Dina kontakter sparas som en .csv-fil som du kan importera till andra e-postappar (som Gmail) eller andra versioner av Outlook.

Överst på sidan