Budgetering för din webbplats

I den här videon delas utgifterna för att få din webbplats igång.

Det finns tre huvudkostnader som varierar beroende på funktioner och funktioner och hur bekväm du är för att göra det själv jämfört med att du betalar någon för att göra det åt dig:

• Domännamnet
  • Utveckla och underhålla webbplatsen
  • Värdtjänster för webbplatser

Det finns två vägar du kan gå för att skapa din webbplats:

• Ett allt-i-ett-paket med webbplatsverktyget
  • Webbhotell

Oavsett vilket alternativ du väljer kan du undersöka vad som ingår. Vissa ytterligare kostnader kan inkludera ett domännamn eller webbplatsens säkerhet.

Om du ska skaffa ett paket ska du se till att det webbplatsverktyg du väljer kan hantera alla webbplatsens funktioner baserat på dina företagsbehov.

Om du är osäker på vad du behöver kan du behöva hyra ett proffs. Att anställa ett proffs kan vara väldigt användbart om du inte har tid att lära dig att göra det själv eller om du har en riktigt mycket komplex eller anpassningsbar webbplats, eller båda.

Priserna för ett proffs varierar och om du går den vägen måste du se till att du vet vad du betalar för. Ingår din domän? Värdtjänster? Inkluderar underhåll och uppdateringar i kostnaden? Detta är allt du behöver tänka på när du budgeterar din webbplats.

Och det finns inget enkelt svar. Hur mycket din webbplats kostar beror på dina personliga önskemål - den vision du har för din webbplats!