Behöver jag ha mer än en dedikerad IP-adress för min VPS?

Det korta svaret är nej. En dedikerad IP-adress för din VPS räcker för:

• Flera SSL-certifikat. Din server har stöd för Server Name Indication (SNI), vilket innebär att du inte behöver en dedikerad IP-adress för varje SSL-certifikat på servern.
  • Sökmotoroptimering (SEO). En enda IP-adress påverkar inte sökmotoroptimeringen för några av webbplatserna på din server. Se bara till att varje webbplats har sin egen katalog på servern.
  • Förhandsvisning av webbplats. Dina kunder kan förhandsvisa sina webbplatser med samma IP-adress så länge som du konfigurerat cPanel eller Plesk på rätt sätt.