Avbryter .UK-domäner

Enligt Nominet-kravet kan endast registreraren säga upp .UK-domännamnet. Du bör endast avbryta en .UK-domän om du är säker på att du inte längre behöver den. När du har skickat in begäran kan den inte ångras. När den väl har skickats in för annullering kommer .UK-domänen att tas bort från registret dagen för avbeställningen före midnatt. Vid den tiden kommer domännamnet .UK att vara tillgängligt för alla att registrera.

Om du vill skicka en begäran om uppsägning logga in Online Services.

1. Gå till Nominets Onlinetjänster med länken här .

2. Använd "Första gången du loggar in eller har du glömt ditt lösenord?" länk för att skapa ett nytt lösenord.

3. Ange domänens registrerares e-postadress i e-postfältet.

4. Öppna e-postmeddelandet som skickas till registrerarens e-postadress från Nominet.

5. Skapa ett nytt lösenord för att komma åt ditt domänkonto med Nominet.

6. Använd antingen länken "Logga in" på bekräftelsessidan för att gå tillbaka till Nominets inloggningsskärm för online-tjänster.

7. Logga in på Nominets Onlinetjänster med hjälp av registrerarens e-postadress och det nyskapade lösenordet.

8. När du är inloggad placerar du en bock bredvid den domän du vill avbryta och väljer alternativet ”Avbryt domän”.

9. Om din domän har stängts av för datakvalitetsverifiering när du avbröt den, meddela GoDaddy support via e-post på cctldcancellations @ godaddy.com så att domänen kan tas bort från ditt konto.