Anpassa navigeringsmenyer

Med Website Builder kan du anpassa hur webbplatsens navigerings-/menylänkar visas, bland annat deras stil, orientering och justering. Läs Ordna sidor med navigeringsmenyer om du vill veta mer om att ordna om menyer och lägga till undermenyer.

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka på Redigera webbplats.

Om webbplatsen inte har en navigeringsmeny ännu, kom igång genom att dra navigeringsverktyget från verktygsfältet på vänster sida till en valfri sida.
    Navigeringsikon

3. Klicka på webbplatsens meny/navigeringspanel (utan att klicka på någon av länkarna) och klicka på Inställningar.
    Klicka på navigeringspanelen (utan att klicka på någon av länkarna) och klicka sedan på Inställningar.
  4. Gå till fönstret Navigeringsinställningar och använd delen Alternativ för att:
    Använd delen Alternativ för att ange orientering, justering och mellanrum för menyer.
    • Ange orientering för navigeringslänkarna med de två första knapparna för att visa en Horisontell meny eller en Vertikal meny.
    • Justera navigeringsknapparna eller textetiketterna med följande två knappar.
      Använd menyn för att välja justering för navigeringsknapparna Använd menyn för att välja justering för textetiketterna för navigering

• Aktivera/inaktivera jämna avstånd för navigeringsknapparna eller etiketterna med den sista knappen i den här delen.
  5. Välj det tema du vill använda för navigering på menyn Tema.
  6. I delen Teckensnitt kan du ändra stil och storlek för texten på navigeringsmenyn.

Även om du ändrar teckensnitt och storlek på text i navigeringen påverkar detta inte texten på undermenyerna. Du kan inte ändra teckensnitt för undermenyer.

7. Klicka på rutorna i nästa del för att ändra textens färg och bakgrunderna för menyknapparna: Text, Hovra (text) och Markerad(text); Bakgrund, Hovra (bakgrund) och Markerad (bakgrund). Klicka på den färg du vill använda för var och en av de sex knapparna (du behöver dock inte ange alla sex) och klicka på Välj.
    Välj en färg och klicka på Välj.

Klicka på Avancerat om du vill ange en färg med hjälp av Hex-, RGB- eller HSV-värden.

8. Om du behöver ändra ordningen på menyobjekten, lägga till undermenyer eller lägga till ett nytt menyobjekt klickar du på Redigera meny.
    Klicka på Redigera meny om du vill ändra ordning på objekten eller lägga till objekt.
  9. Redigera menyer (mer information). Om du vill kasta menyändringarna och återgå till de tidigare inställningarna klickar du på Återgå till original. I annat fall klickar du på Spara och stänger fönstret.
  10. Ta en titt på hur den nya menyn ser ut.
    Menyn med de nya inställningarna.
  11. Om du vill ändra mer går du tillbaka till steg 4. När du är nöjd med resultatet klickar du på Publicera för att uppdatera din webbplats online.