Installera Microsoft SQL Server Express

Du kan installera och använda Microsoft SQL Server Express på din Windows-server utan att behöva betala några licensavgifter.

Om din Windows-server har Plesk rekommenderar vi att du installerar SQL Express direkt via Plesk istället.

1. Anslut till Windows-servern via Fjärrskrivbordsanslutning.
  2. Gå till Start-menyn och öppna Internet Explorer.

Om du inte redan har gjort det behöver du antagligen aktivera hämtning av filer i Internet Explorer.

3. Klistra in en av följande URL:er i adressfältet på den version du vill använda och tryck sedan på Enter. Alla versioner är kompatibla med Windows Server 2008 och 2012.
    Version Nerladdningslänk
    SQL Server 2008 http://download.microsoft.com/download/0/4/B/04BE03CD-EAF3-4797-9D8D-2E08E316C998/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2012 http://download.microsoft.com/download/8/D/D/8DD7BDBA-CEF7-4D8E-8C16-D9F69527F909/ENU/x64/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2014 http://download.microsoft.com/download/E/A/E/EAE6F7FC-767A-4038-A954-49B8B05D04EB/ExpressAndTools%2064BIT/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe

Om det inte går att ladda ner filen bör du aktivera hämtning av filer i Internet Explorer.

4. Rulla neråt och klicka på Kör för att starta hämtningen av SQL Server.
  5. Om du använder en ny server tillsammans med Windows Server 2012 behöver du starta om servern först, för att installera .NET-uppdateringar.

6. Klicka på Yes för att starta installationen.
  7. Klicka på New installation or add features to an existing installation.
  8. Godkänn villkoren för SQL Server och följ resten av stegen i installationsguiden. Se till att du utför följande steg medan guiden hjälper dig med installationen:
    • När du kommer till delen om serverkonfiguration ska du se till att växla SQL Server Browser till Automatic.
    • När du kommer till delen om konfiguration av databasmotor ska du välja Mixed Mode för autentisering och ange ett huvudlösenord för din installation av SQL Server.

Utöver installationsstegen här nedanför kan de flesta användare helt enkelt klicka på Next vid alla installationsalternativ. Om du har frågor om de olika alternativen kan du leta i officiell Microsoft SQL Server-dokumentation.