Installera Microsoft SQL Server Express

Du kan installera och använda Microsoft SQL Server Express på din Windows-server utan att behöva betala några licensavgifter.

1. Anslut till Windows-servern via Fjärrskrivbordsanslutning.
  2. Gå till Start-menyn och öppna Internet Explorer.

Obs! Vid behov kan du aktivera filnedladdningar i Internet Explorer.

3. Ladda ner en av SQL Server Express-versionerna från den här listan. Alla versioner är kompatibla med Windows Server 2008 och 2012.
  4. Rulla neråt och klicka på Kör för att starta hämtningen av SQL Server.
  5. Obs! Om du använder en ny server tillsammans med Windows Server 2012 behöver du starta om servern först för att installera .NET-uppdateringar.

6. Klicka på Yes för att starta installationen.
  7. Klicka på New installation or add features to an existing installation.
  8. Godkänn villkoren för SQL Server och följ resten av stegen i installationsguiden. Se till att du utför följande steg medan guiden hjälper dig med installationen:
    • När du kommer till delen om serverkonfiguration ska du se till att växla SQL Server Browser till Automatic.
    • När du kommer till delen om konfiguration av databasmotor ska du välja Mixed Mode för autentisering och ange ett huvudlösenord för din installation av SQL Server.

Obs! Utöver installationsstegen ovan kan de flesta användare helt enkelt klicka på Nästa vid alla andra installationsalternativ. Du kan hitta svar på dina frågor om de olika alternativen i officiell Microsoft SQL Server-dokumentation.