Om domäner med ändelsen .XXX

GoDaddy Registry är sponsor och backend-leverantör för ändelsen .XXX.

Vem kan registrera .XXX-domäner?

Toppdomännamnet .XXX ger en ändelse som är enkel att identifiera för vuxenunderhållningsbranschen, dess konsumenter och personer som vill undvika den.

Community-medlemmar

När du registrerar ett .XXX-domännamn måste du slutföra ICM-registrets kostnadsfria medlemskapsansökan innan ditt domännamn kan leda till internet. Inom 24 timmar efter att du har köpt ett .XXX-domännamn skickar registret ett e-postmeddelande till dig med information för att slutföra denna process. Registret kan be om ytterligare dokumentation för att verifiera medlemskapet. När registret har verifierat medlemskapet måste du skicka in dina medlemskapsuppgifter (ID) till oss.

När du har ett medlemskaps-ID kan du använda det för alla .XXX-domännamn som du registrerar. Du behöver inte ett separat medlemskaps-ID för varje .XXX-domännamn. Du kan uppdatera ditt medlemskaps-ID för .XXX när som helst via ditt konto. Om du tappar bort eller glömmer ditt medlemskaps-ID kan du logga in på webbplatsen för ICM-registret som en medlem för att återställa det.

Icke-medlemmar (defensiva registreringar)

Sökande utanför det sponsrade vuxenunderhållningscommunityt kan köpa defensiva registreringar för att blockera domännamn från att bli .XXX-domännamn på först till kvarn-basis. Sökande med defensiva registreringar måste betala för att registrera domännamnen men måste inte slutföra ICM-registrets medlemskapsansökan. I stället placerar registret dessa domännamn på icke-dirigerande namnservrar.

Registreringsrestriktioner

När du registrerar en .XXX-domän måste du uppfylla vissa krav.

• Måste ha: 1–63 tecken
  • Kan ha: Bokstäver (a–z), siffror (0–9) och bindestreck (utom som tredje eller fjärde tecken i domännamnet)
  • Får inte ha: Specialtecken (t.ex. & och #)
  • IDN:er: Stöds

Funktioner

• Registreringslängd: 1–10 år
  • Förnyelselängd: 1–10 år
    • Om du har automatisk förnyelse aktiverad försöker vi debitera den associerade betalningsmetoden och förnya din .XXX-domän på utgångsdatum.
    • Om automatisk förnyelse misslyckas försöker vi förnyelse på nytt fem dagar senare och sedan sju dagar efter det.
    • Om domänen inte förnyas manuellt inom 12 dagar efter utgångsdatum, kommer den att avbrytas och avlägsnas från kontot.
  • Bevakningar: Stöds inte
  • Överföringar till GoDaddy: Stöds
  • Överföringar bort från GoDaddy: Stöds
  • Överföringar till ett annat GoDaddy-konto: Stöds
  • Grundläggande sekretesskydd: Stöds
  • Uppgraderingar av skyddspaket: Stöds inte
  • CashParking: Stöds
  • Kontaktuppdateringar: Stöds

Du kan uppdatera ditt medlemskaps-ID för .XXX när som helst via ditt konto. Om du tappar bort eller glömmer ditt medlemskaps-ID kan du logga in på webbplatsen för ICM-registret som en medlem för att återställa det.