Windows: Installera kod/certifikat för drivrutinsignering och skapa PFX-fil

Obs! Från 1 juni 2021 kommer GoDaddy inte längre utfärda eller förnya kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering. Om du redan har kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering kommer du inte kunna uppdatera nyckeln efter 1 juni 2021. Alla certifikat som utfärdats före 1 juni 2021 kommer att förbli giltiga tills de går ut.

Efter att ha verifierat din kod eller begäran om certifikat för drivrutinsignering utfärdar vi ditt certifikat. Sedan kan du ladda ner ditt certifikat, installera det i Microsoft Management Console (MMC) och skapa en PFX-fil. Sedan använder du PFX-filen för att signera din kod med Microsoft SignTool (kodsignering) eller Visual Studio (drivrutinsignering).

Varning: För att skapa PFX-filen måste du använda samma maskin som du använde för att generera ditt CSR.

Ladda ner dina certifikat

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj SSL-certifikat och sedan Hantera för certifikatet som du vill ladda ner.
  3. Gå till Ladda ner certifikat, välj en servertyp och välj sedan Ladda ner zipfil.
  4. Öppna ZIP-filen och flytta filer som slutar på SHA2.spc till en tillgänglig plats.

Obs! För Windows Vista-drivrutiner använder du filen som slutar på SHA1.spc.

För Windows 7-drivrutiner måste dina användare installera den här korrigeringen för att använda din drivrutin signerad med SHA-2.

Installera ditt certifikat i MMC

1. Ange mmc i Windows sökfunktion och välj den sedan för att starta Microsoft Management Console-programmet.
  2. Utöka Certifikat (Lokal dator), Personlig.
  3. Högerklicka på Certifikat och gå till följande menyer: Alla uppgifter > Importera.
  4. Välj Nästa.
  5. Bläddra till SPC-filen – för att hitta den behöver du ändra filtyp till PKCS #7-certifikat (*.spc, *.p7b).
  6. Välj Nästa.
  7. Välj Placera alla certifikat i följande arkiv och säkerställ att värdet är Personligt.
  8. Välj Avsluta.

Skapa PFX-filen

För att skapa PFX-filen (som du använder med SignTool eller Visual Studio) behöver du kombinera din certifikatfil och din privata nyckel i MMC.

1. I MMC högerklickar du på ditt certifikat (det har ditt Common Name-värde visat i kolumnen Utfärdat till), och väljer sedan Exportera.
  2. Välj Nästa.
  3. Välj Ja, exportera den privata nyckeln.
  4. Under Utbyte av personlig information ... väljer du Inkludera alla certifikat i certifikatsökvägen om möjligt.
  5. Ange och bekräfta ett starkt lösenord för att säkra certifikatet och välj sedan Nästa.
  6. Bläddra till en plats att lagra den kombinerade filen på och välj sedan Nästa.
  7. Välj Avsluta.

PFX-filen är nu lagrad lokalt på din dator.

Nästa steg

Näste steg beror på vilket certifikat du använder:

‌Certifikattyp‌‌ Använd dessa anvisningar...
Kodsignering SignTool: Signera Windows-kod med ett kodsigneringscertifikat
Drivrutinsignering Visual Studio: Signera Windows-drivrutiner med ett drivrutinsigneringscertifikat