Windows: Generera en certifikatsigneringsbegäran för kod eller drivrutinsignering

Obs! Från 1 juni 2021 kommer GoDaddy inte längre utfärda eller förnya kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering. Om du redan har kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering kommer du inte kunna uppdatera nyckeln efter 1 juni 2021. Alla certifikat som utfärdats före 1 juni 2021 kommer att förbli giltiga tills de går ut.

För att begära ett kodsigneringscertifikat eller ett Windows drivrutinsigneringscertifikat behöver vi få en certifikatsigneringsbegäran (CSR) genererad av den enhet du använder för att signera koden. Vi använder informationen i filen för att bekräfta din begäran och dela information med den som hämtar din kod eller drivrutin.

Om du använder Windows 7 kan du generera CSR genom Microsoft Management Console (mmc.exe).

Obs! Det är viktigt att du genererar CSR från din lokala enhet och inte från webbservern du lagrar filen på.

Lägg till certifikat-snap-in till MMc

1. Ange mmc i Windows sökfunktion och klicka sedan på den för att starta Microsoft Management Console-programmet.
  2. Från Fil klickar du på Lägg till/ta bort snap-in.
  3. Klicka på Certifikat och klicka på Lägg till.
  4. Välj Datorkonto och klicka på Nästa.
  5. Välj Lokal dator och klicka på Slutför.
  6. Klicka på OK.

Generera CSR och en privat nyckel

1. I MMC utökar du Certifikat (Lokal dator) och Personlig.
  2. Högerklicka på Certifikat och gå till följande menyer: Alla aktiviteter > Avancerade åtgärder > Skapa anpassad begäran.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Klicka på Policy för aktiv katalogregistrering.
  5. Från Mall klickar du på Webbserver.
  6. Se till att Begärandeformatet är PKCS #10 och klicka på Nästa.
  7. Klicka på pilen som pekar nedåt bredvid Information och klicka på Egenskaper.
  8. Från Typ-menyn väljer du följande värden och anger motsvarande Värde och klickar på Lägg till:
    Typ Värde
    Nätverksnamn Företagets eller organisationens namn
    Organisation Företagets eller organisationens namn
    Ort Företagets eller organisationens adress
    Län Staten där företagets eller organisationens säte finns
    Land Landet där företagets eller organisationens säte finns
  9. Klicka på fliken Allmänt och ange ett Eget namn som du kan använda för att hänvisa till certifikatet.
  10. Gå till fliken Privat nyckel, klicka på Nyckeltyp och välj Gör privat nyckel exporterbar.
  11. Klicka på OK och sedan på Nästa.
  12. Bläddra fram platsen där du vill spara filen, ange ett Filnamn och klicka på Avsluta.

Nu lagras din CSR i filen som du sparade den i på din lokala enhet.

I processen skapas också en privat nyckel som du behöver senare för att skapa enPFX-fil för att signera koden eller drivrutinen.