Visa meddelande i Qmail-kön

En del av informationen i denna artikel är avancerade anvisningar som tillhandahålls som en tjänst. Observera att du är ansvarig för att anvisningarna nedan följs. Kundsupport har inte förmågan att hjälpa dig med dessa ämnen.

Du kan visa meddelanden i din e-postkö hos Qmail.

Så här visar du meddelanden i e-postkön

1. Anslut till servern via SSH (mer information).
  2. Växla till rotanvändaren genom att köra följande kommando:
    su -
  3. Ange lösenordet för servern.
  4. Lista alla meddelanden som står i kön just nu genom att köra:
    /var/qmail/bin/qmail-qread
  5. Räkna antalet meddelanden i kön just nu genom att köra:
    /var/qmail/bin/qmail-qstat
  6. Läs hela innehållet i ett e-postmeddelande i kön, inklusive rubriker, genom att köra: '
    find /var/qmail/queue -name NNNN| xargs cat | less
    Där NNNN är det ~8-siffriga ID:t som anges i kommandot /var/qmail/bin/qmail-qread.