SSL-certifikat Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Viktigt meddelande om SSL-erbjudanden

Från och med den 1 september 2020 kan SSL / TLS-certifikat inte utfärdas längre än 13 månader (397 dagar). Detta är en branschändring som påverkar alla certifikatutfärdare.

Anledningen till kortare giltighetsperioder för SSL-certifikat

Besökare anser att deras kommunikation är säker när de ser att deras trafik krypteras via HTTPS med ett SSL-certifikat. Ändringen till kortare giltighetsperioder hjälper till att bibehålla besökarnas förtroende för säkerheten för SSL-kryptering.

• Snabbare användning av den senaste säkerhetstekniken - Långa giltighetsperioder innebär att äldre och mindre säkra certifikat kan finnas i flera år innan de uppdateras. Med kortare giltighetsperioder vet besökare att krypteringen som skyddar dem inte är mer än ett år gammal.
  • Ökat besökarnas förtroende för att webbplatsen är legitim - Om två år kan mycket förändras hos individen eller företaget som äger en webbplats. Nu får en besökare veta att det har gått mindre än ett år sedan webbplatsägare var tvungna att verifiera sin identitet och äganderätt till webbplatsen.

Vad innebär kortare SSL-giltighet för webbplatsägare?

Om du använder ett tvåårigt certifikat som utfärdades före 1 september förblir ditt certifikat giltigt till dess ursprungliga utgångsdatum. Alla certifikat som utfärdas den 1 september eller senare måste emellertid förnyas varje år för att förbli giltiga.

Om du har ett tvåårigt certifikat och utfärdar det igen genom en nyckel eller flyttar värdtjänstleverantörer är den maximala giltighetsperioden ett år.

Vad gör GoDaddy för att hjälpa till?

Du kan fortsätta att köpa abonnemang på längre sikt och utfärda certifikat så länge de ligger inom den maximalt tillåtna giltighetsperioden. GoDaddy skapar också funktioner för automatisering av certifikatets livscykel och prenumerationsplaner som underlättar certifikathantering för kortare certifikatlivscykler.

I ett nötskal kan du köpa en SSL-prenumeration under en längre tid och sedan tar vi hand om att utfärda och installera ditt certifikat varje år.