Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange in Mail (Windows)

Om du för närvarande använder Microsoft 365 som POP eller IMAP byter du det till ett Exchange-konto. Detta säkerställer att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) förblir anslutna till din e-post och kan återställas från servern. Med Exchange får du dessutom ett säkert, snabbt och pålitligt e-postmeddelande.

1. Öppna MailStart -menyn.
    E-postappikon som visar den öppna blå mappen
  2. VäljInställningar Gear Inställningar och sedan Hantera konton .
  3. Välj Lägg till konto .
  4. Välj Office 365 .
    Outlook.com, Office 365 och Google-ikoner
  5. Ange din e-postadress och välj Nästa .
  6. Om du blir ombedd väljer du Arbets- eller skolkonto och Fortsätt .
    Arbets- eller skolkonto ovanför knappen Fortsätt
  7. Ange ditt lösenord och välj Logga in .
  8. OBS! Om du ser att något har gått fel när du försöker logga in väljer du Avancerat . Ange sedan följande:

Användarnamn : Din e-postadress.
    Domän : Namnet efter @.
    Server : outlook.office365.com
    Kontonamn : Detta är endast synligt för dig och kan hjälpa till att identifiera kontot.

OBS! Om du har glömt ditt e-postlösenord kan du återställa det så här .

9. Om din administratör har aktiverat multifaktorautentisering (MFA) ska du verifiera ditt konto eller konfigurera Authenticator-appen .
  10. Du kan behöva välja om du vill att Windows ska komma ihåg ditt konto eller om du bara vill logga in på Mail-appen.
  11. Du får bekräftelsen när ditt konto konfigureras. Välj Klar för att stänga fönstret. Ditt Exchange-konto läggs till under dina befintliga konton.
  12. Se till att all din data finns i det nya Exchange-kontot, och om något saknas, behåll båda kontona tills du har återställt dina saknade data . Om allt ser bra ut är du redo att ta bort POP / IMAP-kontot. Under Hantera konton väljer du POP / IMAP-kontot.
  13. Välj Ta bort konto och sedan Ta bort för att bekräfta.
    Ta bort konto

Allt klart! Din e-post har konfigurerats på Exchange-servern.