Bas- och Pro-återförsäljare Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Var är mina provisioner?

Återförsäljare får provision i slutet av varje månad för föregående månads intäkter, när intjänat belopp når minimiutbetalningsgränsen . Till exempel betalas den provision du tjänade ut i december ut i slutet av januari. Om du inte når minimigränsen kommer din provision att hållas kvar till månaden efter att du har uppfyllt minimibeloppet. Provisioner betalas via den betalningsmetod som du har ställt in på ditt betalningsmottagarkonto .

Om du tror att du har missat en provision kan du använda informationen nedan för att se din betalningshistorik och granska inställningarna för betalningsmottagarens konto. Det här ska få dig att komma igång igen!

Steg 1: Kontrollera din betalningshistorik för att verifiera dina senaste betalningar

Resultatet för varje månad betalas alltid ut den 27: e påföljande månad. Till exempel skulle intäkter från mars utbetalas den 27 april.

1. Logga in på din Kontrollcentral för återförsäljare (använd ditt GoDaddy användarnamn och lösenord).
  2. Från återförsäljarpanelen väljer du Rapporter > Betalningshistorik för att se en historik över dina månatliga provisioner.
    • Följande exempel visar den senaste provisionen (resultatet för mars) gjordes i april. Resultatet för april betalas den 27 maj.
      Rapport som visar den senaste betalningshistoriken
  3. Om det är över den aktuella månadens 27: e månad och du inte ser någon betalning för förra månadens intäkter kanske du inte har tjänat tillräckligt för att uppnå provisionströskeln, annars kan ditt betalningsmottagarkonto inte vara korrekt inställt. Vi tar en titt på de härnäst.

Steg 2: Verifiera om du har nått minsta betalningströskel

En betalningströskel är det minsta belopp som du kan få betalt åt gången. Detta varierar beroende på betalningsmetod, eller du kan även ange ett anpassat tröskelvärde för att hålla inne betalningen tills den når ett visst belopp. Betalningen skickas när dina intäkter når tröskelvärdet i ditt betalningsmottagarkonto.

1. Från återförsäljarpanelen väljer du Rapporter > Provisioner för att visa kommissionens rapport.
  2. Kör rapporten för hela månaden i fråga och notera den totala intjänade provisionen.
    • I följande exempel är uppdragsrapporten för 1 april - 30 april. Den intjänade provisionen för månaden är 3,87 USD.
    • Om du är osäker på vilket betalningsmottagarkonto som är konfigurerat för att ta emot återbetalningar av återförsäljarprovision, kontrollera den lila banderollen efter kontots smeknamn.
    • Fel på betalningsmottagaren : Om du ser ett meddelande om att betalningsmottagaren inte ska betalas för närvarande är det ett problem med kontouppgifterna för betalningsmottagaren. För att ta emot betalning måste du först lösa problemet på betalningsmottagarkontot .
  3. Gå sedan till din GoDaddy Min profil profilsida och välj Betalningsmottagare . Välj Visa / Redigera bredvid betalningsmottagarkontot där du får dina återförsäljarprovisioner.
  4. Verifiera att du ser en grön cirkel runt varje steg längst upp på sidan.
  5. Välj Nästa för att komma till steg 2 (Betalningsmetod) .
  6. Verifiera betalningsmetoden och betalningsgränsen för betalningsmottagarens information.
    • I exemplet nedan är kontot konfigurerat för direktinsättning / ACH. Detta har ett minsta tröskelvärde på 10,00 USD, men ett anpassat betalningsgränsvärde på 200,00 USD tillämpades. Det innebär att provision betalas när summan når det inställda tröskelvärdet på 200,00 USD.
      Betalningsmottagarkonto med betalningsmetod och betalningsgräns visas
  7. Kontrollera om dina provisionskommuner når minimigränsen i ditt konto. Du får betalningen när dina intäkter har nått tröskelvärdet.
  8. OBS! När du har konfigurerat ditt betalningsmottagarkonto skickas eventuella saknade provisioner automatiskt ut inom 3 arbetsdagar (utom helgdagar och helger i USA).

Steg 3: Verifiera din betalningsmottagares kontouppgifter

Om din betalningshistorik eller provisionen visar att du borde ha fått betalningen kan betalningsinformationen i ditt konto vara inaktuell eller ha ett annat problem.

1. Gå igenom bankuppgifterna i steg 2 (Betalningsmetod) och se till att allt fortfarande är korrekt. Om något behöver åtgärdas gör du ändringar direkt på ditt betalningsmottagarkonto .
  2. Kontakta det finansinstitut som är kopplat till din betalningsmottagares kontouppgifter. Även om informationen är inaktuell kommer vissa banker att hålla betalning under en viss tid eller göra ett annat förfarande för att få betalningen till dig.

Steg 4: Kontakta kundsupport

Om du har gått igenom de här stegen och fortfarande behöver lite hjälp med att spåra din provision, kontakta oss för ytterligare hjälp. Våra GoDaddy-guider är här för att hjälpa dig.