Vad innebär det att bli hackad?

"Hackad" är ett ord man hör ofta – särskilt beträffande webbplatser – utan hänsyn till dess definition.

Om din webbplats har blivit hackad, betyder det:

• Någon har kommit åt ditt konto (vanligtvis via FTP). Genom att få åtkomst via FTP kan en hacker infoga sin egen kod på din webbplats.
  • När hackern har kommit åt din webbplats lägger de in skadlig kod. Vad koden gör beror på hackerns mål.

Hacking kan ske på ytterst lömska sätt, utan att du ens inser vad som har hänt. Men ibland söker hackern uppmärksamhet, kanske genom att krascha webbplatsen eller lägga upp något oanständigt meddelande.

Hackers kan även göra följande otrevliga saker:

• Installera virus på besökarnas datorer
  • Styra om besökare till andra webbplatser
  • Använda din webbplats till att angripa andra webbplatser och försätta dem ur funktion

Tyvärr finns det ingen LoJack® som kan rädda en kapad webbplats, men det finns några saker du kan göra för att se till att du inte faller offer för en hackare:

• Använd ett säkert lösenord. Det innebär något lite mer sofistikerat än att lägga till siffran 1 till namnet på din första hund. Det finns information i
    .
  • Utför en skanning av webbplatsen regelbundet. Många företag erbjuder verktyg som går igenom webbplatsen och letar efter skadlig och misstänkt kod eller aktivitet.
  • Uppdatera programvaran för webbplatsen. Om du använder WordPress®, till exempel, kan det innebära att webbplatsen fungerar smidigt och inte riskerar att bli infekterad med skadlig kod

Genom att vara medveten om det hot som hackers utgör och vidta några åtgärder kan du stoppa din webbplats från att skada besökare och andra webbplatser på webben.