Vad är rotkatalogen för min webbplats?

Rotkatalogen för webbdin webbplats är det innehåll som laddas när besökare besöker ditt domännamn via en webbläsare. Den mest uppenbara konsekvensen av detta är att du behöver lägga din "indexfil" i rotkatalogen för din webbplats för att besökare ska kunna se din sajt (mer info).

Webbplatsrelaterade program kan också behöva känna till rotkatalogen till webbplatsen.

Webbplatsens rotkatalog beror på huruvida domännamnet är ditt primära domännamn eller en annan typ (mer info)

Rotkatalogen för ditt primära domännamn är /public_html.

Rotkataloger för sekundära namn och underdomännamn angavs när de konfigurerades. De återfinns i cPanel.

Så hittar du rotkataloger för sekundära namn (tillägg) och underdomännamn

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster.
  3. Klicka på Hantera bredvid det konto du vill använda.
  4. I Domäner, klicka på antingen Underdomäner eller Tilläggsdomäner, beroende på vilken typ av domän du använder.

Rotkatalogen visas i fältet Dokumentrot.