Vad är MySQL

MySQL är en relationsdatabas med öppen källkod som används av många webbplatser för att lagra och snabbt komma åt och visa innehåll. Du kan använda MySQL för bloggar, onlinebutiker, webbplatser med inloggningar, fotogallerier och nästan alla andra typer av dynamiskt innehåll du vill ha på din webbplats.

Hur du konfigurerar din egen MySQL- databas beror på vilken typ av värdtjänst du har :