Vad är Företagsvärdtjänster?

Företagsvärdtjänst är en slags cPanel-värdtjänst som är mer kraftfull än delad värdtjänst. Med Företagsvärdtjänst kan du få den kraft och de resurser man får med egen privat server, utan att behöva ha de kunskaper en erfaren serveradministratör har. Den ser ut som cPanel som du är van vid med delad värdtjänst, men med kraften hos en Virtual Private Server (VPS) bakom.

Delad jämfört med Företag jämfört med VPS

Det finns många typer av värdtjänster för företags olika behov. Delade värdtjänster är ett billigt sätt att få upp dina webbplatser på nätet. En Virtual Private Server (VPS) kostar mer än delade värdtjänster och kräver också viss erfarenhet av serveradministration. Företagsvärdtjänst är tänkt som ett mellanting mellan de två, med kraften hos en VPS men med smidigheten som delade värdtjänster innebär.

I det här diagrammet kan du se de olika skillnaderna mellan olika slags cPanel-värdtjänster.

Delade värdtjänster Webbhotell för företag VPS-värdtjänster
Lämpligt för Enklare webbplatser, program som inte kräver så mycket resurser E-handel, webbplatser och program som har hög trafik eller är mycket dataintensiva Resursintensiva webbappar, fullständig kontroll av servern, möjlighet att anpassa efter egna behov
Plattform LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) LAMP, med möjlighet att installera och använda andra (t.ex. NGINX, Node.js och Ruby on Rails)
Nivå på kunskap om tekniken Bas Bas Avancerad – kunskap om kommandorader för WHM och Linux krävs
Webbplatsbesökare Låg till måttlig Stor Stor
Kontrollpanel cPanel cPanel cPanel och WHM
Support Standardsupport dygnet runt Standardsupport dygnet runt Egenhanterad, hanterad eller fullständigt hanterad
Rotåtkomst Nej Nej Ja
Dedikerad IP-adress Nej 1 Tre eller fler
Säkerhetskopiering av ögonblicksbilder Nej Nej Ja